10 redenen waarom jij nu de Air Fryer moet aanschaffen!

Tijd om je frituurpan weg te doen, wil je weten waarom? Lees dan snel deze handige voordelen van een airfryer!

 sss

ss

1. Frituren met hete lucht is veel gezonder!

Frituren in een frituurpan doe je met frituurvet of met frituurolie. En in vet zitten veel calorieën. In 100ml frituurolie zitten al 900 kcal. Met een Air Fryer maak je geen gebruik meer van frituurvet en -olie. Daarom kun je op een gezondere manier genieten van je snacks.

Een portie (150 gram) oven patat bevat rond de 160 kcal. Een portie in olie gefrituurde patat bevat al rond de 450 kcal.

Wat betreft de saus kun je het zelf gezonder maken. Je kunt bij mayonaise overstappen naar half volle of naar light varianten. Hierdoor verminder je de calorieën ook al bij de sausjes!

Ook koelt vet snel af door de bevroren patat die je erin doet, dus als je voor paar man friet maakt loop je de kans op dat het vet in de producten trekt en hierdoor minder gezond zijn en natuurlijk minder lekker.

2. Bespaar kosten met de aanschaf van frituurvet en -olie.

Een fles frituurolie kost zo gemiddeld 5 euro (Becel of Diamond), met zo’n fles heb je 2 liter. Volgens het voedingscentrum moet je na 5 tot 7 keer frituren het verversen.

Stel dat je dus elke week een keertje frituurt kost het je zo rond de €40-50 per jaar. En met de airfryer hoef je dit niet meer aan te schaffen en ben je dus ook geen geld meer kwijt aan die ongezonde vetten en olie.

3. Bespaar op energie met een airfryer!

Een normale frituurpan met een inhoud van 3 liter heeft een vermogen van 3200 watt. Neem als voorbeeld een Magnani Airfryer Health XL, deze heeft een inhoud van 3 liter en een vermogen van 1350 watt. Dat betekent dus een flinke besparing op je energieverbruik, want een airfryer hoef je niet lang voor te verwarmen en dan scheelt ook weer energie. Hierdoor ben je ook weer minder geld kwijt!

4. Minder vieze geur bij het gebruik van een airfryer.

Een super groot nadeel van de frituurpan is de vieze frituurlucht. Vooral na het frituren blijft de lucht nog uren hangen. Soms ruik je het de volgende dag nog steeds. Met een airfryer heb je veel minder last van.

Natuurlijk blijf je altijd nog iets ruiken van je gemaakte snacks, maar je ruikt veel minder aangezien je geen vet of olie meer gebruikt. Daarom kun je je airfryer in de keuken neerzetten wat meestal veel handiger en overzichtelijker is.

Toch kan een airfryer wel gaan stinken als je het niet goed genoeg schoonmaakt. Hierdoor loop je de kans dat de a

irfryer gaat roken en toch een vieze geur afgeeft.

5. Je proeft meer van de snack in plaats van olie of vet.

Een kroket moet ongeveer 6 minuten in de frituurpan voordat je hem opeet. Bij elke hap wordt de smaak van de kroket verminderd door de smaak van frituurolie. Zeker bij ouder vet zul je dat proeven. Door een snack in een hete lucht oven te maken proef je veel meer de smaak van je snack. Je snack komt namelijk alleen maar in aanraking met hete lucht.

Hierdoor heb je geen oliesmaak meer aan je snack. Maar proef je alleen maar 100% van de snack wat je ook hoort te proeven. Wel komen kroketten of bitterballen wat bleker uit de oven dan andere snacks do

or de paneermiddel. Daarin tegen komen loempia’s wel heel mooi goudbruin eruit.

6. Meer dan alleen snacks en patat!

Dit is wel een echte pluspunt van de airfryer! Je kunt het ook gewoon gebruiken als mini oventje. Je kunt er zelfs taarten, cakes en muffins mee bakken.  

Of wil je toch liever iets wat gezonder is?

 Zoals een Italiaanse groente schotel of kip met puree. Heerlijk om te maken in de airfryer!

Met de airfryer kan het dus allemaal! Hartig, zoet, frituren, grillen, bakken, braden en roosteren. Sommige mensen maken er elke dag hun ontbijt mee, een afbakbroodje met een gekookt eitje. Ook leuk om te gebruiken op een zondagochtend met je gezin.

7. Geen vette vingers meer!

Eindelijk geen gedoe meer met vette vingers! Nu kun je je frietjes of snacks pakken zonder vieze vingers te krijgen. Elk voordeel heeft wel zijn nadeel, zout blijft namelijk wat minder makkelijk plakken aan je frie

tjes. Maar zoveel zout is toch niet lekker en gezond. Met een airfryer ben je dus geen servetje meer nodig en kinderen kunnen gewoon met hun handjes eten zonder dat het weer een vettige boel word. Minder rommel en toch schoner!

Toch is het wel afhankelijk van welke friet of snacks je frituurt in een airfryer. Speciale oven of airfryer producten zijn meestal iets vettiger van zichzelf dan de gewone diepvries friet en snacks.

8. Airfryers worden steeds goedkoper.

Toen de airfryer net ontdekt werken en steeds meer werd gebruikt waren ze behoorlijk duur. Natuurlijk heb je nu nog steeds duurdere varianten van rond de €200,-. Maar het is al lang niet meer gebruikelijk om zoveel geld te besteden aan een airfryer.

Airfryers verschillen wel van prijs, zo heb je Philips airfryers met digitale schermen, hier betaal je dan veel meer voor dan eentje met simpele draaiknoppen. De prijs van een airfryer is nog niet zo laag als dat van een frituurpan, maar met een airfryer kun je wel veel meer dan met een airfryer. Dus wat de paar 10tjes meer betreft heb je meer aan een airfryer!

Zo vind je op voordeeldrogisterij.nl al airfryers vanaf 44 euro!

9. Een airfryer is makkelijker schoon te maken!

Een airfryer is niet alleen makkelijk te gebruiken maar ook eenvoudig schoon te maken. Alle losse onderdelen van de airfryer mogen in de vaatwasser en ook met de hand is de airfryer simpel te onderhouden. Met de hand is wel beter voor de airfryer, hierdoor blijft je airfryer mooi.

Wel is het belangrijk om de airfryer na elk gebruik schoon te maken.
Hierdoor voorkom je vieze geuren en blijft je airfryer schoon en fris en heb je nog jaren plezier ervan. Het beste is om de airfryer warm schoon te maken, want de vetten zijn dan nog vloeibaar.

 

10. Geen gevaarlijk hete olie meer

Een groot nadeel van frituren is de hete olie, deze olie wordt tijdens het frituren tot zeer ho

ge temperaturen gebracht, en een ongeluk kan snel gebeuren. Jaarlijks komen ongeveer 400 mensen met brandwonden terecht in het ziekenhuis, als gevolg van ongelukken met frituren. Dit kan komen doordat de hete olie terecht komt op het lichaam door spetters of morsen.

Een airfryer is dus een stuk veiliger in het gebruik. Zeker met kinderen in de buurt biedt deze manier van frituren een uitkomst. De meeste airfryers kun je gewoon aanraken of vastpakken. Het enige waarvoor je moet oppassen is het rooster waar de hete lucht word afgevoerd.

Goedkope airfryers met alle voordelen van dien?

Voordelen genoeg dus met een Airfryer. Maar wist u dat zelfs de aanschaf kosten in uw voordeel kunnen oplopen? Bekijk hier het aanbod van goedkope Airfryers!

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *