3 tips voor een betere nachtrust

31 jan. 2017 10:19:13

Veel mensen komen niet aan de gewenste slaaplimiet van acht uur. Dat heeft te maken met het vroege opstaan, te laat naar bed gaan of onrustige nacht hebben. Met een goede nachtrust leg je de basis voor de prestaties op de dag. Bij een slechte nacht is de kans groot dat je minder presteert, dan wanneer je uitgerust bent en genoeg hebt geslapen. Er zijn mensen die structureel slecht slapen en nooit aan acht uur komen. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Wij wellen u hierbij helpen en geven u 3 tips hoe u wellicht wel tot een betere nachtrust kunt komen.

1. Comfortabel kussen

Stress is een veelvoorkomende factor om niet goed te kunnen slapen. Helaas kan je daar weinig aan veranderen. Echter kunnen velen ook geen oog dichtdoen vanwege een slecht kussen. In dat kader kunt u wel aan de bel trekken en overgaan tot actie. U moet dan zo snel mogelijk een nieuw hoofdkussen aanschaffen die afgestemd is op u. Velen willen niet toegeven dat een kussen één van de belangrijkste onderdelen is om fijn te slapen. Wanneer u naar een meubelzaak gaat en een nieuw kussen uitzoeken, kunt u best het advies inwinnen van een verkoper. Uiteindelijk wil iedereen dat u een goede nachtrust heeft, dus koop voor uzelf een comfortabel kussen om een goede nacht te maken.

2. Ontspanningsoefeningen

Zoals aangegeven kan stress leiden tot onrustige nachten. Om niet met een vol hoofd naar bed te gaan, kunt u het beste enkele yogaoefeningen uitoefenen op een yogamat. Hier komt u helemaal mee tot rust. U zult zien dat u gemakkelijker in slaap komt en dat u onaangebroken in dromenland blijft.

3. Medicijnen

Uiteraard kunt u ook bepaalde medicijnen innemen die de nachtrust bevordert. Wel moet u oppassen dat u niet zomaar iets slikt wat u niet kent. Vraag hier desnoods advies over bij een drogist. Iedere slaappil of kalmeringsmiddel werkt namelijk anders en heeft andere bijwerkingen. Neem dus nooit iets wat u niet kent en gebruik deze optie alleen als u geen andere mogelijkheden ziet.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *