Aluin in de tuin

Aluin in de tuin

Veel mensen zijn wel bekend met aluin, met name voor na het scheren. Op je huid heeft aluin namelijk een samentrekkende werking. Maar wist je dat je aluin ook in de tuin kunt gebruiken?

Hortensia’s

Je kent ze vast, misschien heb je ze zelfs wel in de tuin: mooie blauwe hortensia’s. Maar wist je dat die blauwe kleur ook zomaar weer kan verdwijnen? De blauwe kleur van de bloemen ontstaat namelijk alleen in een zuur milieu in de aarde. Gewone potgrond of aarde is over het algemeen niet zuur genoeg om de blauwe kleur te behouden. Dan kan het zomaar zijn dat je mooie blauwe hortensia de volgende keer roze bloeit!

En daar komt aluin to the rescue! Aluin verhoogt de zuurgraad in de aarde, waardoor de hortensia’s weer blauw zullen bloeien!

Hoe gebruik je het dan?

Per plant heb je ongeveer 20 gram aluin nodig. Gelukkig kan je bij ons aluin op gewicht kopen, dus ook als je maar weinig nodig hebt, kun je bij ons terecht!

Je kunt de aluin het beste ’s avonds aan de aarde toevoegen. Je gebruikt dan ongeveer 10 gram aluin op 1 liter water. Per plant gebruik je dus 2 liter water met daarin 20 gram aluin opgelost. Giet het water erbij en klaar is kees!

Eventueel kun je het aluinpoeder ook op de aarde strooien, gebruik dan 15-20 gram aluin per plant.

Om het beste resultaat te bereiken, doe je dit twee keer per jaar. Een keer in het voorjaar, vóór de bloei (maart/april) en in het najaar (september/oktober).

Dus wil jij weer mooie blauwe hortensia’s in de tuin? Kom dan gauw nog wat aluin halen!

Ken jij ook van dit soort trucs voor in de tuin? We horen er graag over in de comments! Natuurlijk worden we ook heel blij van foto’s van mooie blauwe hortensia’s.

Het bericht Aluin in de tuin verscheen eerst op Drogisterij AJ van der Pigge.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *