Beste hitte beschermers voor de laagste prijs? Bekijk het hier!

24 jan. 2018 12:24:38

We kennen het wel, de geliefde Hitte Stylingtools. Ze helpen je haar te modelleren en in stijl te houden die je zelf niet voor mogen had. Maar er zit ook een nadeel aan de Hitte Stylingtools: de hoge temperaturen van die tools zijn niet goed voor je haar. Maar voor dat nadeel is ook een voordeel! Gelukkig bestaan er zoiets zoals heat protectants oftewel thermische bescherming voor je haar. Maar omdat een heat proectant in je haar gaat, is het belangrijk dat je weet welke producten geschikt zijn voor je haar en welke producten niet geschikt zijn voor je haar. Vervolgens zorgen special formules in de hitte beschermer dat er een soort bescherming om je haarschacht wordt gevormd, hierdoor word je haarschacht beter beschermd tegen de warmte van de stylingtools.

Beste hittebescherming haar? Een heat protector haar is echter wel verkrijgbaar in diverse soorten producten:

 1. Heat Protectant Serum
 2. Heat Protectant Oil
 3. Hittebeschermende Spray
 4. Heat Protectant Mousse


Beste heat protector voor haar? Hieronder leggen we de verschillen tussen deze heat protectants grondig uit.

1. Heat Protectant Serums

Heb je vochtig zowel als droog haar? Je kunt de heat protectant serums aanbrengen in zowel vochtig als droog haar, maar de voorkeur gaat niet naar droog haar. Als u de serums aanbrengt op vochtig haar, doe dat dan ter bescherming tegen de hitte van de föhn. In droog haar breng je het aan om je haar te beschermen tegen de hitte van een stijltang of krultang.

Extra voordelen van een serum zijn:

 • Je haar krijgt meer glans.
 • Je haar wordt er zachter van.
 • Je kunt je haar makkelijker borstelen.

Voorbeelden van Heat Protectant Serums:

 

2. Heat Protectant Oils

Heb je vochtig haar? Heat Protectant Oils worden vaker aangebracht in vochtig haar dan in droog haar. Het grootste verschil tussen een serum en een olie is dat een serum een beschermend laagje om je haren legt terwijl een olie je haar juist van binnenuit voedt en beschermt. De bescherming is hierdoor wel iets minder vergeleken met de serum. Daarom kun je de olie beter als heat protectant in vochtig haar voor de föhn gebruiken en niet voor een stijltang of krultang. Gebruik alleen niet teveel heat protectant oils, want dan wordt je haar er alleen maar vettiger van.

Je kunt de heat protectant oils ook van vooraf mengen met een conditioner. Hierdoor creëer je een ultrafijn haarmaskertje dat je haar van binnenuit voedt. Laat deze een half uur intrekken en vervolgens uitspoelen.

Extra voordelen van een olie zijn:

 • Je haar wordt erdoor gevoed.
 • Je haar wordt er glad van.
 • Je haar krijgt er een glans door.

Voorbeelden van Heat Protectant Oils:

 

3. Hittebeschermende spray

Heb je droog of vochtig haar? Een hittebeschermende spray is geschikt voor zowel droog als vochtig haar. Net zoals een serum, legt de hittebeschermende spray een beschermend laagje om je haarschacht. Daarnaast biedt de hitte beschermende spray vaak ook nog extra verzorging. Je kunt een hittebeschermende spray daarom zien als leave-in product mét thermische bescherming. Tijdens het steilen met een stijltang kan er damp van je haar af komen. Schrik hier niet van, dit is namelijk de verdamping van de hittebeschermende spray.

Extra voordelen van een hittebeschermende spray zijn:

 • Door de fijne verstuiving wordt je haar zorgvuldig beschermd.
 • Je haar wordt er glad van.
 • Je haar wordt er zacht van.

Voorbeelden van een hittebeschermende spray:

 

4. Heat Protectant Mousse

Heb je vochtig haar? De Heat Protecting Mousse breng je aan in vochtig haar. Door een ´beschermlaag´ om de haarschacht te leggen, beschermt het je haar tegen de warmte van een föhn. Ga je daarna nog aan de slag met de stijltang of krultang? Gebruik dan eerst nog een serum of spray. De Mousse heeft namelijk niet voldoende kracht om je nogmaals te beschermen.

Een extra tip: Voordat je de heat protectant mousse in je haar aanbrengt, voeg eerst een pompje olie aan op de mousse. Je haar krijgt hierbij thermische bescherming, versteviging én ook nog eens verzorging. 3 vliegen in 1 klap dus!

Extra voordelen van een mousse zijn:

 • Verstevigd je haar.
 • Geeft je haar volume.

Voorbeelden van Heat Protectant Oils:

Maar wat is de beste heat protector voor haar? Zoals je hebt gelezen zijn er verschillende soorten heat protectants voor je haar, elke heat protectant heeft zijn verschillende eigenschappen en voordelen. Welke heat protectant het beste geschikt is voor jou, hangt enerzijds af van het gewenste resultaat dat u wilt behalen. Voor andere mensen kan het afhangen aan de voorkeur in substantie.
Het beste advies is om veelvuldig het gebruik van hitte stylingtools te vermijden. Als u de hitte stylingtools dagelijks gebruikt, dan kunnen de stylingtools op den dure je haar ook niet meer optimaal beschermen.
Met deze blog hopen we u genoeg te hebben geïnformeerd over het kiezen en vinden van de beste heat protector voor haar, die aan uw wensen voldoen. Neem ook gerust een kijkje bij onze hitte beschermers. Gebruik ook de handige productfilters voor een optimaal resultaat.

Bent u er nog niet helemaal uit welke hitte beschermer geschikt is voor je of heb je aanvullende vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice via 038 – 460 71 21 van maandag t/m vrijdag van 9 uur tot 17 uur of via onze e-mail.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *