De beste bodylotion? – Het verhaal erachter

Weet u niet wat u moet doen tegen een droge huid? Of wilt u uw lichaam scrubben, maar weet u niet met welke producten? Of u wilt een bodylotion en/of body creme gebruiken maar u weet niet waar u op moet letten bij een bodylotion of een body creme? Of wat is de beste bodylotion nou? Het allerbelangrijkste om te onthouden is dat wat voor uw gezicht geldt, ook voor het lichaam geldt. En dat wilt zeggen: vermijd zoveel mogelijk irriterende ingrediënten. Vooral stoffen als parfum en gedenatureerde alcohol zorgen vaak voor problemen.

Is de verpakking belangrijk? Een pot, tube, dispenser of…?

Het vinden van goede lichaamsproducten met hoge concentraties werkzame stoffen, is toch wel even goed zoeken naar het goede product. Er zijn een paar dingen waar je op moet letten bij je aankoop.
Te beginnen bij de verpakking.
Als u kiest voor een product in een pot, hou er dan namelijk rekening mee dat er snel bacteriën in kunnen gaan groeien. 
Aan een cosmeticaproduct zijn wel bewaarstoffen toegevoegd, maar die verliezen het op den duur van een dagelijkse ‘vinger’. Maar producten waar een hele hoge concentraties bewaarstoffen zijn gebruikt wilt u natuurlijk ook niet. Een tube of een dispenser zijn bij lichaamsproducten dan ook een betere optie.

Ingrediënten voor de bodylotion droge huid?

Voor bodyproducten is het vooral belangrijk dat er voldoende vochtvasthoudende ingrediënten zijn toegevoegd. Je kunt dan denken aan glycerine, petrolatum, vaseline of paraffinium liquidum. Ook natuurlijke oliën als jojoba– en arganolie zijn prima geschikt om je huid te hydrateren. Stoffen als niacinamide of panthenol zijn in staat de barrièrefunctie te versterken en de huid te kalmeren.

Let er zoals gezegd goed op het gebruik van irriterende ingrediënten. Lichaamsproducten zitten volgestopt met geur- en kleurstoffen, veel meer dan gezichtsproducten. En zonder dat je het merkt kan dat uw huid beschadigen – helemaal in combinatie met zonlicht. Hoe mooi het er ook uitziet en hoe fijn het ook ruikt, val daar niet voor. Dan doet u uw huid een groot plezier.

Hoewel het als je schilfertjes hebt heel verleidelijk is de huid te scrubben, doe dat alsjeblieft niet. Dat maakt het probleem vaak alleen nog maar erger. Kies liever voor een exfoliant als glycolzuur, salicylzuur of gluconolactone. Deze stoffen weken de huidschilfertjes als het ware los en zorgen er ook voor dat de huid beter vocht vast kan houden.

Een laatste tip: breng gerust een nachtje door met een flinke laag vaseline of olijfolie op uw gezicht. Dat kan wonderen doen. Alleen wel even van te voren uw partner voorbereiden.

Je gezicht en lichaam scrubben?

Hoewel scrubs niet zo geschikt zijn voor uw gezicht, kunnen scrubcrème wel een alternatief zijn om uw gezicht te behandel. Maar let wel op om dan een mild product te gebruiken. Als u last heeft van eczeem of andere huidproblemen is het overigens geen goed idee om scrubs. Een scrubhandschoen met olie is ook een goede manier. Wat je ook gebruikt, scrub bij voorkeur niet vaker dan twee keer per week.

Bodylotion gebruik? Smeren, smeren en smeren

Als je je huid mooi en sterk wilt houden, dan is het essentieel je regelmatig in te smeren. Bij voorkeur direct na het douchen als je huid nog wat vochtig is. Op deze manier houd u de huid goed gehydrateerd en blijft de barrièrefunctie intact.

Wat kunt u doen aan een droge huid? Bodylotion? Body milk? Body creme?

Iedereen heeft wel eens last van een droge huid. Schilfertjes, droogtelijntjes, rode plekken; een droge huid maakt je soms ineens een paar jaar ouder. Gelukkig is er veel aan te doen, maar voordat je actie kunt ondernemen, moet je wel eerst de oorzaak achterhalen.

Gek genoeg is een droge huid juist vaak ontstaan door het gebruik van cosmeticaproducten.
Te veel scrubben, wassen met sterk ontvettende cleansers en cosmetica met irriterende ingrediënten als gedenatureerd alcohol maken de barrièrefunctie van de huid kapot. En hoe ouder u wordt hoe lastiger het voor u lichaam is om deze weer te herstellen.
Het gevolg is dan dat er teveel vocht uit de huid verdampt, schilfertjes stapelen zich dan op en bacteriën kunnen uitgebreid hun gang gaan.
De oplossing is meestal simpel; bij een droge huid is eenmaal per dag wassen met een milde gezichtsreiniger meer dan genoeg.
Spoel het gezicht vervolgens goed af met lauw water.
Smeer een wat vettere body creme zonder parfum op het gezicht als de huid nog vochtig is.
Dat zorgt ervoor dat vocht minder goed kan verdampen en dat actieve ingrediënten beter hun werk kunnen doen.

De beste bodymilk en bodylotion?

Bodylotion en Bodymilk voor mannen en vrouwen die wij aanraden zijn:

Nivea Verzorgende Body milk – Voor de Droge Huid 400ml – Bodymilk voor mannen en vrouwen

De Body milk van Nivea zorgt voor een dagelijkse verzorging voor de droge huid. De body milk voedt de droge en ruwe plekjes. Ook bevat deze body milk amandelolie, wat de huid extra zacht maakt. Geniet van een zijdezachte huid met de rijke crèmeachtige formule van Nivea Verzorgende Body milk.

Nivea Verwennende Body milk – Voor de Droge Huid 400ml – Bodymilk voor mannen en vrouwen

De Body milk van Nivea is speciaal voor de mensen met een droge huid. De body milk bevat shea butter en laat uw huid fluweelzacht aanvoelen en hydrateert de huid intens. En dat voor 48 uur lang! De body milk is dermatologisch getest en vrij van kleurstoffen en ingrediënten van dierlijke oorsprong.

Nivea Rijke Body Milk – Voor de Droge Huid 400ml – bodymilk voor mannen en vrouwen

De Body Milk van Nivea helpt het huid door ruwe plekjes en droge huid te verminderen. De Rijke Body Milk bevat amandelolie en maakt uw huid weer fluweelzacht en laat uw huid weer stralen! De body milk is voor de droge huid en dermatologisch getest. Alle ingrediënten in de body milk zijn zorgvuldig geselecteerd volgens strikte kwaliteitsnormen en vrij van kleurstoffen en ingrediënten van dierlijke oorsprong.

Dove Essential Nourishment Bodylotion – Voor de Droge Huid 400ml – Bodylotion mannen en vrouwen

De Bodylotion van Dove bevat een unieke combinatie van krachtige bestanddelen en essentiele voedingsstoffen. De bodylotion is dermatologisch getest, de bodylotion is rijk aan vitamine F en ook bevat de bodylotion uniek bronwater. Na een aantal keer gebruiken van de bodylotion merkt u direct het verschil, uw huid voelt zachter en soepeler aan.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *