De beste schoonmaaktips voor in huis!

11 feb. 2016 15:55:10

schoonmaak tips, schoonmaken, tips, huishoudelijk, producten

Wie heeft er vandaag de nog zin en tijd om urenlang het hele huis te schrobben?Op de hobbyisten na zal daar weinig animo voor zijn. Snel en grondig schoonmaken zijn in plaats daarvan belangrijke pijlers voor veel mensen. Met de beste schoonmaaktips en huishoudelijke producten is jouw huis binnen een uur perfect schoon. Geïnteresseerd? Lees dan hieronder onze beste schoonmaaktips.

Grote schoonmaak

Schoonmaken is geen leuke bezigheid en het liefst stellen we dat zo lang mogelijk uit. Het is daarom tijd om daar verandering in te brengen en de perfecte schoonmaaktips te ontwikkelen voor iedereen. Binnen een uur het gehele huis schoon klinkt als muziek in de oren. Met de beste schoonmaaktips en huishoudelijke producten is dat namelijk kinderwerk. Het voordeel hiervan is natuurlijk meer vrije tijd en minder tijd voor het schrobben en poetsen. Lees hieronder de beste aanvullende tips met de beste schoonmaakproducten.

Schoonmaaktips

De woonkamer in 20 minuten schoon

– Start allereerst met het ordenen van spullen en het opruimen van troep en gooi het in de vuilnisbak. Pak desnoods een nieuwe vuilniszak en maak de vuilniksbak ook even schoon.
– Alleen wat vies is afnemen met een multireiniger en klamvochtige doek.
– Planten water geven, eventueel besproeien en haal meteen de dode blaadjes weg. Je kunt de planten ook regelmatig even onder de douche afspoelen.
– Wanneer je veel losse spulletjes hebt zet je deze bij elkaar en maak het in één keer schoon. Kijk voor jezelf even of dit prettig werkt. Je kan het natuurlijk ook op dezelfde plek laten staan en afnemen met een soplap.
– Neem ramen, spiegels en beeldschermen af met keukenpapier en een ruitenreiniger. Maak je TV stofvrij met een zacht doekje en eventueel met een middel wat geschikt is voor beeldschermen.
– Vette vingers op deuren even sprayen met een multireiniger en schoonmaken met een doek.
– Bank en gestoffeerde stoelen zuigen of afnemen met een vochtige doek.
– Vloer stofzuigen, daarna een allesreiniger op de vloer sprayen (of een andere middel dat geschikt is voor jouw vloer) en dweilen.

– Als laatste loop je een ‘opruimrondje’, is je woonkamer opgeruimd? Ligt alles schoon op de juiste plek?

 

De wc in 5 minuten schoon

– Begin als eerste met het toilet door te trekken.– Gooi een scheutje wc-reiniger in de pot en borstel dat even goed, maar wel met een wc-borstel. Laat de wc-borstel in de wc-    pot staan om hem te laten weken.
– Gooi het handdoekje van de wc in de was en pak een nieuwe doek, om daarmee je handen schoon te maken.
– Pak de allesreinigerspray en spray het fonteintje en de kraan. Neem het daarna af met een wc-papiertje. Doe hetzelfde met  de spoelbak, inclusief kraan en lichtknopje.
– Trek de wc door met de wc-borstel er nog in.
– Haal de borstel uit de pot en gooi het wc-papier in de pot.
– Spray op de boven- en onderkant van het deksel, wc-bril en eveneens op de scharnieren. Daarna afnemen met wc-papier en  gooi dit in de wc-pot.
ontkalk de wc zodat het extra schoon wordt en fris blijft.
– Buitenkant van de wc en de achterliggende tegelwand sprayen, neem het daarna af met wc papier en gooi dit in de wc-pot of  prullenbak.
– Bril omhoog zetten en de toiletrand sprayen, wc-papier eroverheen en in de pot gooien. Spoelknop altijd als laatste sprayen en  afnemen, anders verspreid je bacteriën van de spoelknop. De wc kan daarna doorgetrokken worden.
– Vloer sprayen en schoonmaken met een vloerdoek.
– Deurkruk sprayen, schoonvegen met papier en daarna in de prullenbak gooien.
– Spray evt. met een luchtverfrisser naar keuze als alle stappen doorlopen zijn.

Keuken schoon in 15 min

– Spray de keukenreiniger op het rooster en het fornuis, maak het daarna schoon met een vaatdoek. Pak een droge doek en  maak het droog.
– Spray de keukenreiniger op de tegelwand en veeg dit schoon met een vaatdoek.
– Spray de keukenreiniger op de buitenkant van de kastjes, maar alleen daar waar het vies is. Let extra goed op de deurgrepen.  Met een oude tandenborstel kun je gemakkelijk tussen de kast en greep komen, daarna kun je het schoonvegen met een vaatdoek. Hetzelfde geldt voor de buitenkant van de koelkast en vaatwasser.
– Aanrecht sprayen, schoonmaken met een doek en daarna nadrogen.
– Spray de keukenreiniger op en achter de kraan. Met een tandenborstel kun je hier goed en gemakkelijk bijkomen. Daarna kan  het gedroogd worden.
– Spray in de gootsteen en maak het dan schoon. Indien nodig kun je een schuurlapje gebruiken en het daarna nadrogen.
– Haal de vuilniszak uit de afvalemmer, maak binnen en buitenkant schoon met een keukenreiniger en keukenpapier, vies  keukenpapier in een vuilniszak, nieuwe vuilniszak erin.
– Pak de stofzuiger (of wisser) en maak de vloer stofvrij. Spray de vloerreiniger of allesreiniger (als dat geschikt is voor jouw vloer), pak de dweil en dweil de vloer zigzaggend naar de deur toe.

Badkamer schoon in 20 minuten

– Begin als eerste door het badmatje (of wc-matje) en vieze handdoeken in de wasmachine te gooien voor extra frisheid en leeg de prullenbak.
– Start boven in de douche. Spray de badkamerreiniger op de tegels van hoog naar laag en maak het daarna schoon met een kalm-vochtig microvezeldoekje, dan kraan en douche tegelijk meenemen. Spray de badkamerreiniger in de douchebak en maak het schoon met het doekje. Pak daarna een droge doek en droog alles na.
– Pak een nieuw microvezeldoekje, spray de multireiniger (of speciale ruiten- en spiegelreiniger, maar in ieder geval geen badkamer- reiniger) op de spiegel, maak het schoon en droog na met een droge doek.
– Spray de badkamerreiniger op de kraan en de wastafel. Maak het daarna schoon met een klam- vochtige doek. Pak een droge doek en droog alles na.
– Spray de badkamerreiniger in bad en op de randen, de kraan en de tegelwanden. daarna kan het nagedroogd worden van hoog naar laag.
– Stofzuig de vloer, spray de badkamerreiniger op de vloer en maak het daarna schoon met een vloerdoek, nadrogen met een droge doek, deurkruk sprayen en daarna schoonvegen met papier, wat je daarna in de prullenbak kan gooien.

Slaap en kinderkamer schoonmaken in 10 minuten

– Hang het beddengoed uit om te luchten.
– Daarna opruimen en gooi de vieze kleding in de wasmand.
– Pak de plumeau en stof alles af ( inclusief lampen).
– Verder maak je alleen datgene schoon wat vies is met een mulitreiniger spray, en daarna afnemen met een klam-vochtige    doek.
– Maak de bedden op.
– Stofzuig de kamer grondig.
– Deuren controleren op vlekken, daarna sprayen met een multireiniger en dan schoonmaken met een doek.

Voordeeldrogisterij

Voor meer huishoudelijke producten biedt https://www.voordeeldrogisterij.nl de beste en meest voordelige producten aan. Er is genoeg keus voor iedereen. Neem daarom gerust een kijkje.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *