De ideale verzorging voor de ogen

22 jan. 2016 16:51:34

De ogen zijn belangrijke eigenschappen van het gezicht. Stralende ogen hebben de ultieme verzorging nodig en geven direct een gedegen indruk aan de buitenwereld! Wie wil nou eenmaal niet die stralende verzorgende uitdrukking aan het gezicht hebben? De huid rondom de ogen is zeer gevoelig en daarom heeft het een extra zachte verzorging nodig. Op welke manier verzorg je de ogen het meest effectief? Hoe breng je verleden tijd aan geïrriteerde ogen? Lees daarom hier meer over in dit blog.

Algemeen

Mooie en verzorgde ogen die zijn opgemaakt of juist niet, ze blijven natuurlijk belangrijk voor het gezicht en de huid rondom de ogen hoort daarbij. Alhoewel de huid rondom de ogen erg teer zijn en bij ruw gebruik snel beschadigd raakt. Het is daarom van essentieel belang dat je oogmake-up zorgvuldig verwijderd en de huid rondom de ogen met zorg behandeld. Daarbij is oogcrème en met enige regelmatig een oogmasker geen overbodige luxe.

Oogmake-up

Voor het slapen gaan is het belangrijk dat oog make-up wordt verwijderd. In de nachtelijke uren herstelt de huid het best en dan wat extra’s doen is het beste. Maar iets extra’s doen voor de huid heeft alleen maar zin als je dit op een schone huid doet.

Op welke manier verwijder je oogmake-up?

Zorg bij het verwijderen van oogmake-up voor een zachte remover. Als je een waterproof mascara gebruikt, gebruik dan daarnaast oogmake-up remover op oliebasis. Verschillende merken hebben een ‘normale’ oogmake-up remover en een op oliebasis. Wel is het zo dat de make-up remover op oliebasis wat radicaler voor de huid is en als je deze dus gebruikt is het belangrijk de olieresten daarna te verwijderen en de huid om de ogen te verzorgen.
Wrijven is bij de huid rondom de ogen eigenlijk af te raden, maar je voorkomt het niet. Zorg dat je de make-upremover op een watje doet en voorzichtig op de oogleden en onderwimperrand dept. Veeg als het ware de mascara van de wimpers op de bovenwimperrand. Daarna doe je hetzelfde nog een keer met een droog en schoon watje en breng hierna een verzorger aan.

Last van geïrriteerde ogen 

Sommige mensen hebben snel last van geïrriteerde ogen. Dit kan komen door het te lang kijken naar een beeldscherm. Om de ogen af en toe rust te geven kan je op een makkelijke manier je ogen bedekken met kompressen. Neem wat natuurlijk rozenwater en dep vervolgens daar de wattenschijfjes in. Leg ze voorzichtig op de ogen en laat ze enkele minuten intrekken.

Een verzorgende crème

Er zijn veel oogcrèmes die beweren allemaal de nodige stoffen te bevatten (wallen, hydrateren wegnemen etc.). Maar begin bij het begin. Wat heb je nodig? Er zitten nu eenmaal minder talgklieren rondom de huid en de hydratatie kan daarbij erg snel achteruit lopen. Expressie kraaienpootjes of rimpels kunnen hierdoor snel optreden. Zorg daarom altijd voor een oogcrème die ingrediënten bevat die dit aanpakt. Het optisch wegnemen van kleine rimpels kan wel met bepaalde crèmes, maar het ontstane rimpeltje zit er echter wel.

Opbrengen van een oogcrème

Wanneer je de juiste oogcrème gevonden hebt is het belangrijk om onder je ogen te druppelen en de crème tot aan de buitenste ooghoeken in te kloppen Vermijd het ooglid zelf!

Wimpercrème aanbrengen

Er zijn op de markt verschillende wimpercrèmes verkrijgbaar die aan te brengen zijn met een mascaraborsteltje. Deze crèmes zorgen ervoor dat je wimpers er langer uitzien, en dat ze soepel blijven. Op deze manier krijgen je wimpers een volle en verzorgde uitstraling. Een wimpercrème moet vanaf de wimperaanzet op dagbasis worden opgebracht en binnen een maand moet het resultaat zichtbaar zijn. Het is helaas wel zo dat dit een dagelijkse routine moet worden, want anders boekt de crème geen resultaat. Wanneer je stopt met het gebruik van een wimpercrème zal er dus ook geen resultaat meer optreden.

Masker

Er zijn verschillende soorten oogmaskers voor ieder oog. Kies er een uit in de speciaalzaak of bij de schoonheidsspecialiste die je past, en neem er één keer per week de tijd voor om het masker aan te brengen rondom de ogen. In de tussentijd kun je heerlijk relaxen; neem bijvoorbeeld een lekker warm bad, en laat de werkzame stoffen in de huid trekken. Daarna spoel je het masker af met lauwwarm water en voorkom weer wrijven rondom de ogen.

Tot slot

Een rimpeltje bij het oog is geen reden tot paniek, eigenlijk geeft het je ook wel de nodige expressie en oogt het heel natuurlijk. Maar dat neemt natuurlijk niet weg dat verzorging in ieder geval belangrijk is om de conditie op peil te houden zodat je een fris en fruitig uiterlijk hebt.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *