De tincturen hebben een nieuwe naam!

De tincturen van ons eigen merk hebben een nieuwe naam. Wij hebben een prachtige lijn met kruidentincturen voor verschillende gezondheidsdoelstellingen. vanwege de Europese claimswetgeving zijn wij genoodzaakt om de namen van onze complex tincturen te vernieuwen. We hebben gekozen om het meest gebruikte kruid als eerste in de naam te gebruiken.

Onze complextincturen

  • Boswellia Compositum (voorheen flexi forbia) en is heel breed in te zetten voor het soepel bewegen*.
  • Curcuma compositum (voorheen digest forbia) en is zeer goed toepasbaar voor de spijsvertering*.
  • Salvia Compositum (voorheen meno forbia) met salie en is zeer geschikt voor vrouwen  in overgang*, bij opvliegers* en valeriaan voor het bevorderen van de rust*.
  • Hydrastis compositum (voorheen omni-septicum) met oa. rode zonnehoed breed inzetbaar om het immuunsysteem te ondersteunen* en ook te gebruiken als mondspoelmiddel.
  • Propolis Complex Spray: een van onze populairste producten voor de mond, ondersteunt het immuunsysteem* en propolis is verzachtend voor de luchtwegen*.
  • Sabal compositum (voorheen Prosta forbia) met wilgenroosje is speciaal voor mannen en het onderhoud van de prostaat*.
  • Silybum Compositum (voorheen purica compositum) en is geschikt om de reinigende werking van de lever te ondersteunen* door mariadistel en grote klit is ondersteunend voor de huidfunctie*.
  • Tilia Compositum (voorheen relax forbia) met oa. valeriaan zorgt voor rust* en beter slapen*; ook zeer goed te gebruiken voor kinderen.
  • Pelargonium compositum (voorheen sinu-septicum) met oa. Kaapse geranium voor de luchtwegen*.
  • Crataegus Compositum (voorheen Tensi forbia) met meidoorn draagt bij aan de gezondheid van hart* en maretak ondersteunt de  bloeddruk* en valeriaan kalmeert*

*Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese commissie.

Verder hebben we van oudsher nog enkele simplextincturen

Speciaal

In ons assortiment plantenextracten neemt onze CBD-olie wel een bijzonder plekje in. Dit extract van de cannabissativaplant is zeer zuiver en prettig in gebruik.  

Etherische oliën

Wij hebben met Franse druppels een uniek product in ons assortiment. Deze blend van diverse etherische oliën geeft meer lucht en is goed voor de luchtwegen. Deze tinctuur kan zowel ingenomen worden als kuur als gebrand worden in een geurbrander om de lucht op te frissen.

Wil je een totaaloverzicht zien van al onze tincturen? We hebben een productboekje beschikbaar. Kom langs in onze winkel of stuur ons een mail of bel ons.

Kruiden vallen onder de voedingssupplementenwetgeving. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een gevarieerde voeding.

Belangrijk
Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik.

Het bericht De tincturen hebben een nieuwe naam! verscheen eerst op Drogisterij AJ van der Pigge.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *