Deodorant met parfum gebruiken

16 feb. 2016 14:30:11

Het sprayen van deodorant en parfum doen we eigenlijk iedere dag. We doen parfum deodorant, parfum, deodorant, anti-transpirant,dit om onze eigen geur te bedekken. Het gebruik van deodorant en parfum gelijktijdig kan nadelig werken. De geur kan namelijk sterk verminderen. Hoe werkt snelle traspiratie of je eigen geur je komt in deze blog daar alles over te weten! Parfum deodorant kan een optie zijn om je eigen geur te bedekken, alleen houdt dan wel rekening met een aantal factoren! Nieuwsgierig naar deze factoren en meer? Lees dan gerust verder.

Je kunt er zelf voor kiezen om parfum deodorant te gebruiken. Deodorant is een erg goed middel tegen transpireren en transpiratiegeuren. Een parfum deodorant heeft z’n voordelen en nadelen. Als je last hebt van een gevoelige huid is het wellicht beter om geen gebruik te maken van een neutrale deodorant, maar van een speciale deodorant tegen een droge huid.

Snelle transpiratie 

Als je last hebt van overmatig zweten kun je er misschien beter voor kiezen om gebruik te maken van een anti-transpirant deodorant. Deze deodoranten bevatten vaak aluminium-zirkoniumzouten. Door deze zouten remmen de productie van transpiratievocht. Parfum gecombineerd met overmatige transpiratie komt de geur niet ten goede.

Mannen gebruiken teveel parfum

De meeste vrouwen willen graag verzorgd voor de dag komen en zijn erg veel tijd kwijt aan hun eigen beauty ritueel. Terwijl een aantal mannen daar soms veel minder moeite voor doen. Deze mannen maken bijna allemaal dezelfde fout qua verzorging. Namelijk de meeste mannen gebruiken teveel parfum en deodorant. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat 83% van jonge vrouwen vindt dat mannen overmatig gebruik maken van geuren om hun eigen lichaamsgeur te dekken. Mannen weten dat ze de fout in gaan en driekwart van hen geeft het daadwerkelijk toe. Het excuus is dat minder dan de helft van de mannen vindt dat de geur te snel weggaat en sprayen daardoor meerdere keer op een dag, om hun eigen lichaamsgeur te verbergen.

Immuun voor eigen geur 

Deodorant is een effectief hulpmiddel om niet naar transpiratie te ruiken. De geur van zweet ruik je meestal niet bij jezelf, dat komt doordat het je eigen geur is en je neus eraan went. Kijk daarvoor uit, het kan ervoor zorgen dat je erg aan jezelf gewend raakt en geen maatregelen kunt nemen tegen smerige luchtjes die jouw omgeving wel ruikt. Zweet zelf stinkt niet, alleen zodra het in contact komt met bacteriën (en dat is vrijwel direct als het uit je poriën komt) ontstaat de smerige geur. Gebruik je een deodorant, dan maskeer je de geur. Je hebt vandaag de dag twee verschillende soorten deodorant’s; parfum deodorant’s die voornamelijk zorgen voor het maskeren van de geur. Ook heb je anti-perspirant deo’s die als het ware door het zweet er niet uit komt.

Herken intolerantie voor deodorant herkennen

Als je deodorant gebruik kan het voorkomen dat je last krijgt van een allergisch contacteczeem door speciale parfumgrondstoffen, wat kan leiden tot jeukende rode uitslag met schilfering. Af en toe zijn er ook puisten of blaasjes te zien, of het eczeem kan zelfs nat worden. Het komt vooral  in de hals, decolleté, op de polsen, achter de oren, in de baardstreek of onder de oksels voor. Dat zijn de plaatsen waar producten met hoge concentraties allergenen aangebracht worden, denk aan een eau de toilette of deodorant.

Gebruik parfum met mate

Te veel parfumgebruik kan leiden tot een allergisch contacteczeem ook wel een parfumallergie genoemd. Uit onderzoek (PanelWizard, 2011) blijkt dat Nederlanders slecht op de hoogte zijn van de hoeveelheid parfum deodorant die we elke dag gebruiken. We denken dat we dagelijks slechts drie geparfumeerde producten gebruiken. Vrouwen komen echter uit op zo’n zes geparfumeerde producten per dag, met dertien parfum momenten. Mannen gebruiken dagelijks zo’n vier producten met negen parfum momenten.

Wist je dat?

– Mensen gebruiken al erg lang anti-transpirerende oplossingen voor op de huid. Op internet is te lezen dat in het oude Egypte aluinkristallen met water werden gemengd om de natuurlijke transpiratiegeur te bedekken. De oude Romeinen gebruikte daarvoor een mengsel van houtskool en geiten vet.

– Sommige mensen gebruiken talkpoeder in plaats van deodorant. Dat kan zeker een gunstige werking hebben, doordat talk een absorberende eigenschap heeft remt het de groei van bacteriën.

Deodorant met parfum 

 Zolang je rekening houdt met de bovenstaande aandachtspunten,kan deodorant met parfumNieuwsgierig naar een heerlijk ruikende deodorant tegen een voordelige prijs? gebruikt worden en komt de deodorant optimaal tot zijn recht.

Bekijk hieronder dan de meest lekker ruikende deodorant!

 


De fascinerende parfum deodorant van Vogue. Uitdagend en opwindend. De unieke combinatie van moderne exclusieve parfumgeuren met de betrouwbaarheid van een deodorant. Vogue is zacht voor uw huid. 

 

Een oneindig vakantiegevoel! De warme, zwoele geur van 8×4 Endless Summer verzekert je elke dag van zonnige momenten.

 

 

Dove Original deodorant is al jarenlang een topfavoriet voor de gevoelige okselhuid en een betrouwbare partner-in-crime in vele handtassen. De Original Spray beschermt je niet alleen tegen onaangename geurtjes en vochtigheid, maar verwent tegelijkertijdl ook je huid met een zachte voedende crème. Dubbel succes!

 

 

De Axe Apollo Dry anti transpirant is niet zomaar een deodorant met een lekkere geur. De spray heeft een heerlijke geurencombinatie van fruit, salie en musk. Een heerlijke deodorant. AXE Dry Anti-transpirant Apollo geeft jou de ultieme frisheid. De anti-transpirant bevat exotische geuren van fruit met musk en salie, voor een buitenaardse explosie van geur. Bovendien beschermt de deodorant je 48 uur tegen transpiratie en transpiratiegeuren.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *