Deze parfum basisnoten blijven het langst hangen!

2 aug. 2018 15:42:35

Deze parfum basisnoten blijven het langst hangen!

Er zijn tegenwoordig duizenden soorten geuren. Voor mannen, voor vrouwen, unisex. Maar ook de tyoe geuren zijn allemaal verschillend. Welke geur blijft het best hangen, en waar is het nou afhankelijk van. We maken je wegwijs in het kiezen van de juiste parfum.

Wat is het verschil tussen Eau de toilette en Eau de parfum?

Het is niet altijd voor iedereen duidelijk wat nou eigenlijk een Eau the Toilette defineert en een Eau de Parfum! Na het lezen van deze alinea is het voor iedereen zo helder als water! 

In een Eau the Toilette en een Eau de Parfum zit een geurconcentraat. Deze is verdunt met alcohol. Het wordt verdunt om de geur aangenaam te maken. Het verschil tussen een Eau the Toilette en een Eau de Parfum zit hem dan ook daarin. Een Eau the toilette bevat minder geurconcentraat dan een Eau de Parfum!  Dit verklaart dus waarom een Eau de Parfum vaak sterker ruikt. Wil je gaan voor een parfum die sterker is, en langer bljift hangen? Ga dan voor een Eau de Parfum. Ze zijn vaak iets prijziger, maar blijven dan ook langer zitten op de huid. 

Veel edities van parfums bevatten een Eau the Toilette en een Eau de Parfum variant. De geur lijkt erg op elkaar, maar vergis je niet! Toch verschillen de ingredïenten. Het is altijd aan te raden om de geur van te voren dus te testen, zo voorkom je teleurstellingen.

Tip: Hoewel kartonnen geurstrips in de parfumerie misschien handig lijken, kun je een parfum toch echt het best testen op je huid. 

Welke type parfum past nou het beste bij mij?

Er bestaan verschillende soorten parfum. Bijvoorbeeld ‘Bloemig’, ‘Houtig’ of ‘Oriëntaals’. Wat definieert nou een parfum? Dat zijn de noten. Een parfum bestaat uit verschillende noten.

Topnoot
Dit is de eerste geur die je ruikt. Deze dominante geur blijft vaak maar tien minuten hangen en ruikt licht en fris.

Hartnoot
Na de topnoot ruik je de hartnoot. Dit is het parfum en deze blijf je vier tot zes uur ruiken. Vaak is deze bloemig van geur.

Basisnoot
Deze noot ruik je vaak voor het eerst twee uur nadat je de geur hebt opgespoten en komt als laatste naar voren. De geur is wat zwaarder.

Je kan dus zeggen: Hoe meer basisnoten, des te sterker de parfum! Basisnoten zijn dus uiteindelijk de belangrijkste noten. Hieronder staan enkele voorbeelden van basisnoten en voorbeelden van Parfum’s waar de basisnoten in zitten! 

Basisnoot Amber: 

 

 

Basisnoot Vanille:Tips om je parfum langer te laten ruiken!

De voornaamste plekken om parfum te dragen zijn de polsen en de hals. Maar waarom wordt parfum zo vaak alleen daar gedragen? En zijn er nog meer plekken op het lichaam waar de parfum misschien nog wel beter tot zijn recht komt?

Parfumeurs zijn ervan overtuigd dat de warmste plekken in het lichaam de beste plekken zijn voor het aanbrengen van parfum. De warme plekken in het lichaam zijn de plekken waar de aders dicht op het huidoppervlak liggen en daar waar je een voelbare hartslag hebt. Door Parfumeurs zijn dit de ” Pulse” plekken. 

In de hals, op de polsen, achter de oren, tussen de borsten en in je knieholte zijn goede plekken.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *