DIY je haar verven!

21 jun. 2021 10:45:08

Voordeeldrogisterij heeft een groot assortiment aan haarverf, de juiste kleur zal je dus zeker bij ons vinden! Maar hoe moet je zelf je haar verven? Hoeveel tijd kost dat en is het lastig? Ik ga het je haarfijn uitleggen, zodat jij straks een expert bent. 

Soorten verf

Voordeeldrogisterij heeft niet alleen veel keuze in kleur, maar ook in soorten verf. Denk bijvoorbeeld aan een wel of niet permanente haarverf, een washout, uitgroei verf etc. Het gaat vrijwel allemaal hetzelfde, alleen de duur die de verf blijft zitten is anders. Als je kijkt naar de washout, de naam zegt het al, die gaat er na een aantal douchebeurten weer uit. 

Wat heb je nodig?

Een paar producten zijn wel handig om te hebben, om natuurlijk te beginnen met de haarverf zelf. Daarnaast zijn handschoenen fijn om te gebruiken, (dit zit meestal al wel bij je haarverf pakje in,) om te voorkomen dat je straks met misschien wel rode handen rond loopt. Een kwast is ook handig om te gebruiken, maar geen zorgen als je deze niet hebt kan je ook prima je handen gebruiken. Een oude handdoek is ook handig om te gebruiken om te voorkomen dat je kleding onder de verf komt te zitten. Heb je lang haar? Houd er dan rekening mee dat je misschien twee pakje haarverf nodig hebt.

Voorbereidingen

Kijk eerst even of je allergisch bent voor de haarverf, dit doe je door 48h van te voren een stukje haarverf op je huid aan te brengen, bijvoorbeeld achter je oor of op je pols. Is er geen allergische reactie gekomen? Top! Dan kunnen we nu echt beginnen. Haarverf pakt het best op ongewassen haar, dus je hoeft het niet van te voren te wassen. Maak de haarverf klaar volgens de gebruiksaanwijzing, dit is bij elke verf anders dus het is belangrijk dat die goed gelezen wordt.

Beginnen met verven

Deel je haar op in verschillende delen, het ligt eraan wat je zelf fijn vindt, ik zou wel minimaal 4 delen doen. Begin dan met het verven van de aanzet van je haar en je haar scheiding. Spreid het dan uit richting de puntjes van je haar. Vergeet geen plukjes en gebruik genoeg verf. Laat de verf nu intrekken, zolang dat in de gebruiksaanwijzing staat. 

Daarna kan je het gaan uitspoelen. Spoel het zolang uit tot het water helder is. Vaak zit in het verf pakje een nabehandeling, een lekkere conditioner die je na het uitspoelen van de haarverf kunt gebruiken.

Naverzorging

Als je wil dat de kleur zolang mogelijk mooi blijft zitten, dan kan je het best een kleurshampoo gebruiken, en als extraatje een lekkere conditioner en haarmasker. Voor een goede shampoo kan je kijken naar Andrelon Shampoo Levendige Kleur, De rijke samenstelling, met UV filter en perzik-extract, verzorgt en herstelt je haar en behoudt zo de levendigheid en diepe glans van je kleur. Heb je blond/grijs haar en je zoekt een fijne conditioner, dan is Andrélon Conditioner Zilver Care een goede keus. De Zilver Care conditioner van Andrélon is speciaal ontwikkeld voor blond (geverfd), grijs en wit haar. En dan nog een top masker om mee af te sluiten, de L’oreal Elvive Color-Protect haarmasker, dit masker zorgt dat jou gekleurde haar langer gekleurd blijft en heerlijk ruikt en voelt.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *