Eelt verwijderen met scholl

22 jan. 2016 15:52:02

Eelt is een voorkomend probleem dat erg irritant is voor iedereen. Eelt kan pijnlijk zijn of erg irritant waar je vrij weinig tegen kan doen. Het is essentieel om je voeten op een goede manier te verzorgen en de eelt vrij te maken. Echter veel mensen weten niet wat de juiste manier is. Eelt verwijderen met Scholl is tegenwoordig erg populair. De producten van Scholl zijn met name ontworpen om je voeten eelt vrij te maken/houden en er weer mooi en fris uit te laten zien. Geïnteresseerd naar meer handige informatie over Scholl en andere tips? Lees dan gerust verder.

Een eeltvijl en eeltrasp

Als je graag een directe oplossing wilt voor het verwijderen van eelt, dan kun je gebruik maken van een eeltrasp. Dat is een voorwerp waarmee je de harde eelt gelijk van je huid kunt raspen. Het is van essentieel belang dat je de eeltrasp geleidelijk over je droge huid duwt en vooral niet te hard. Op deze manier maak je de eeltlaag dunner. Vervolgens kun je met een eeltvijl over de huid waar de eelt zat. Een eeltvijl is minder ruw dan een rasp, hierdoor kun je fijnere, dunnere eelt ook op de juiste manier verwijderen. Tevens kun je ook een puimsteen gebruiken, dat is een soort steen waarmee je op zachte wijze eenvoudig eelt en harde huid kunt weghalen. Wanneer je een teveel aan eelt hebt kun je het een beetje verwijderen met een speciale scrub. Dikkere of oudere eeltlagen kun je weghalen met bijvoorbeeld een speciaal Scholl schuurblokje.
Het nadeel kan zijn dat je wellicht wondjes ontwikkeld op je voet doordat je misschien te vaak of te enthousiast de eelt probeert weg te halen. Het is erg belangrijk om het eelt op een rustige manier te verwijderen en er even de tijd voor neemt.

https://www.voordeeldrogisterij.nl/scholl-dubbele-vijl

De werking van een voetenbad

Het eelt kun je eenvoudig verwijderen door minimaal tweemaal per week een voetenbad te nemen. Na ongeveer een minuut of tien wordt de eelt erg zacht, zodat je het daarna gemakkelijk kunt weghalen met een Scholl vijl, snijden, raspen of andere Dr. Scholl producten. Het is erg belangrijk als je een voetenbad neemt dat je niet in té warm water gaat zitten met je voeten. Dat zorgt er immers voor dat de huid zeer droog wordt en bezorgd je naast eelt ook nog eens een droge huid. Een voetenbad bevordert daarnaast ook nog eens de bloedtoevoer en laat de gespannen spieren en weefsel van de voeten goed ontspannen. Na het nemen van een heerlijk voetenbad en eelt verwijderd te hebben is het essentieel dat je je voeten goed insmeert om het vettig te houden en niet droog te laten worden.

Een crème tegen eelt

Foot-soak

Een eeltcrème gebruiken om de eeltlaag op uw handen en voeten weg te halen is een goede methode om snel en goed van je eelt af te komen. Veel crèmes verzachten de voeten en geven gelijktijdig ook de juiste verzorging. Het gebruik van een eeltcrème zal ervoor zorgen dat je huid snel zacht wordt. Een zachtere laag eelt kan eenvoudiger worden verwijdert dan een droge, harde eeltlaag. De verzachtende werking van een crème, zorgt niet alleen voor bescherming, maar voorkomt daarnaast ook schimmels op handen en voeten. Als je de eeltlagen goed hebt behandelend met een eeltrasp of eeltvijl, kun je de eeltcrème eenvoudig aanbrengen. Let er wel op dat je geen open wondjes hebt. Er zijn vandaag de dag speciale eeltcrèmes van Scholl op de markt waarin melkzuur of ureum verwerkt zit. Door deze unieke crème wordt de eelt veel zachter, hierdoor gaat het makkelijker weg. Eeltvoeten zijn nou eenmaal moeilijk te behandelen, echter met de juiste crème wordt de huid ook minder droog en is de eelt eenvoudiger te weg te halen.

https://www.voordeeldrogisterij.nl/scholl-velvet-smooth-creme-60ml

Eeltpleister voor het verminderen/behandelen van eelt

Heb je even geen tijd om je eelt met een vijl, rasp of eeltschaaf te verwijderen? Maar je wilt toch snel de pijn verminderen en gelijktijdig je eelt behandelen. Dat kan vandaag de dag gewoon met een eeltpleister. In de pleisters zitten een soort gel hierdoor wordt het eelt op je hiel zachter en dus minder pijnlijk. Je kunt deze eeltpleister meerdere dagen achter elkaar dragen. Plak de pleister s’avonds op je hiel en haal hem ’s ochtends weg. De eeltpleister van Scholl heeft salicylzuur, dat is een stofje dat de harde hoornlaag zachter maakt en daarnaast ook erg geschikt is om te gebruiken tegen overtollig eelt. Mensen met diabetes kunnen de Scholl eeltpleister beter niet gebruiken.

https://www.voordeeldrogisterij.nl/scholl-eelt-verwijderpleisters-4stuks

De schuurband van Scholl

Vandaag de dag bestaan er ‘elektrische eeltrasp apparaten’ deze halen met het grootste gemak overtollig eelt weg. Zo’n Scholl schuurband heeft aan beide zijden een handvat, hierdoor kun je vanaf een afstandje het eelt er eenvoudig vanaf  schuren. Dit product heeft dezelfde werking als een vijl maar het voordeel is dat het nu automatisch is en je eigenlijk helemaal niks hoeft te doen. Let er wel goed op dat je niet te hard op de huid drukt.

https://www.voordeeldrogisterij.nl/scholl-schuurblokje-1stukje

Een handige tip

We willen je nog zeker een belangrijke tip geven. Zorg ervoor dat je nooit al het eelt weghaalt, omdat teveel eelt weghalen ook niet goed is voor de huid. Het gevolg hiervan kan zijn dat als je teveel eelt weghaalt dat je pijn krijgt tijdens het lopen. Een klein laagje eelt zorgt voor de nodige natuurlijke bescherming op de drukpunten van je voet wat erg belangrijk is.

De effectieve producten van Scholl

De eelt producten van Scholl zijn één van de beste op dat gebied. Scholl biedt veel keus uit allerlei verschillende producten voor ieder wat wils. Er zijn zoal mesjes, vijlen, pleisters en elektrische apparaten. Stuk voor stuk zijn deze producten van erg hoge kwaliteit en ook nog eens aan te schaffen voor een aangename prijs. Scholl producten zijn op allerlei verschillende websites en winkels verkrijgbaar. Op https://www.voordeeldrogisterij.nl/mooi-en-verzorgd/lichaams-verzorging/voetverzorging worden de Scholl eeltproducten aangeboden met daarnaast ook genoeg keus uit andere fantastische producten.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *