Een mooie stralende huid krijgen

30 nov. 2015 14:49:09

Een mooie stralende huid, dat willen we allemaal wel. Maar in de hedendaagse maatschappij is dat soms makkelijker gezegd dan gedaan. Overal op straat kom je wel verleidingen tegen die een slechte invloed hebben op je huid, zoals fastfoodrestaurants en frisdrankautomaten. Om toch voor een mooie stralende huid te zorgen hebben wij een aantal tips voor je.

Was je huid iedere avond

Om voor een mooie stralende huid te zorgen is het belangrijk om iedere avond je gezicht te wassen. Gedurende de hele dag wordt je gezicht overspoeld met vuil en vet. Was dit iedere avond van je gezicht af voor je naar bed gaat zodat je niet met een vette vuile huid het bed in stapt.

Gebruik zachte zeep

Wanneer je je huid wil schoonmaken met zeep is het belangrijk om dit met een zachte zeep te doen. Een harde zeep laat de natuurlijke vetten van je huid verdwijnen, dat is iets wat je natuurlijk niet wilt. Als je huid strak en droog aanvoelt nadat je het gewassen hebt gebruik je een te sterk middel.

Vermijd het gebied rondom je ogen

Vermijd het gebied rondom je ogen; de huid rondom je ogen is veel gevoeliger dan de rest van je gezichtshuid, de meeste reinigingsproducten richten hier meer schade dan resultaat aan!

Dep je gezicht droog

Wrijf niet te hard met een handdoek over je huid. Dep het liever zachtjes droog, of laat het gewoon aan de lucht drogen.

Scrub je gezicht

Scrub 1 keer per week je gezicht om zo de dode huidcellen te verwijderen. De scrub zorgt ervoor dat je huidcellen vernieuwt worden en dat puistjes en mee-eters verdwijnen.

Gebruik een gezichtstonic

Gebruik iedere dag een gezichtstonic. Een gezichtstonic zorgt ervoor dat overtollig vet en vuil die door de zeep nog niet verwijderd waren, alsnog verdwijnen. Daarnaast sluit een tonic je poriën, iets wat je huid zeer ten goede komt.

Verander je leefstijl

Naast het verzorgen van je gezicht is het belangrijk om je leefstijl aan te passen. Dit is namelijk bij vele mensen het grote probleem bij een slechte huid. Vermijd suikers zo veel mogelijk, drink in plaats van frisdrank veel water. Water zorgt ervoor dat de gifstoffen van je huid verwijderd worden, waardoor deze nog meer zal gaan stralen. Daarnaast is het gewoon heel goed voor je lichaam, omdat afvalstoffen makkelijker door het bloed gefilterd worden.

Let op je voeding

Je eetgewoonte is ook van zeer groot belang voor een mooie stralende huid. Eet gezond, je lichaam heeft gezonde proteïnen, fruit en groenten nodig om zo goed mogelijk te kunnen functioneren. Wanneer je niet genoeg van dit binnen krijgt, slaat dit ook over op je huid.

Doe aan sport

Sport minstens drie keer per week. Sporten zorgt ervoor dat de doorbloeding in je lichaam gestimuleerd wordt. Daarnaast is het gezond voor je lichaam en je wordt er sterker van!

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *