Extreme zweetvoeten behandelen! Hoe doe ik dat?

22 jan. 2016 16:00:26

Voeten, zweet, zweten, geur, stank, stinkvoeten, extreem, extreme, oplossing, tips

Het is misschien wel een van de gênante factoren die iemand kan ervaren. Transpiratie aan de voeten of nog erger; Extreme zweetvoeten. Hoe vervelend het verschijnsel ook kan zijn. Zweetvoeten tegen gaan, kun je dit zelf doen? Het is natuurlijk mogelijk om van je zweetvoeten af te komen. Er zijn tegenwoordig producten aan te schaffen die een goede oplossing kunnen zijn voor jouw zweetvoeten. Wij zullen je helpen met handige tips om extreme zweetvoeten te voorkomen gaan en zo weer te genieten van je prachtige frisse voeten. Benieuwd? Lees dan gerust verder.

Wat zijn nou precies zweetvoeten?

Met het woord zweetvoeten worden meestal voeten bedoeld die een onprettige geur verspreiden. Deze smerige stank ontstaat door geuren die door bacteriën en/of schimmels worden geproduceerd. Bekende factoren van stinkvoeten zijn toch wel de stinksokken en de tenenkaas. Bacteriën groeien het best op plekjes die erg vochtig en warm zijn en waar genoeg voedingstoffen zijn in de vorm van huidschilfers. De voeten zijn dus voor bacteriën de ideale plek. Zweetvoeten tegen gaan, kun je dit zelf doen? Het is natuurlijk mogelijk om van je zweetvoeten af te komen. Er zijn tegenwoordig producten aan te schaffen die een goede oplossing kunnen zijn voor jouw zweetvoeten. Daarbij kun je ook bepaalde handelingen uitvoeren om de zweetvoeten aan te pakken en te bestrijden.

Schone en droge sokken/schoenen

Schone en gewassen voeten kunnen nog steeds zweetvoeten produceren. De schoenen waar je voeten ingaan zitten namelijk vol met diverse bacteriën, hetzelfde geldt voor gebruikte sokken. Wanneer er een zweetgeur blijft hangen in de schoenen of sokken, denk er dan over na om nieuwe aan te schaffen om zo de geur te verwijderen. Het materiaal heeft de grootste invloed, houd hier rekening mee, leren schoenen en bijvoorbeeld katoenen sokken zijn zeker aan te raden.

Droge voeten zijn belangrijk

Het is essentieel om je voeten zoveel mogelijk droog te houden, zodat de bacteriën zich minder snel kunnen verdubbelen. Droog daarom je voeten goed af en dan vooral tussen de tenen. Een goed middel tegen zweetvoeten is; talkpoeder. Er zijn talkpoeders waar middelen inzitten voor de bestrijding van voetschimmel en andere bacteriën. Dat betekent automatisch ook dat het een goed product is tegen zweetvoeten.

Het dragen van sokken

In dichte schoenen wordt het erg snel warm en je voeten beginnen dan met zweten. De transpiratie wordt normaal gesproken geabsorbeert door je sokken, hierdoor komen de bacteriën ook in je sokken terecht. Als je geen sokken draagt dan zal het zweet in je schoenen trekken, waardoor je schoenen sneller en extremere zullen ruiken dan hiervoor. De onprettige geur zal hierna ook minder snel uit de schoenen verdwijnen.

Het dragen zooltjes tegen extreme zweetvoeten

Er zijn tegenwoordig inlegzooltjes die je kunnen helpen bij het voorkomen of bij het bestrijden van zweetvoeten. Ze nemen de vieze geur en bacteriën op waardoor deze juist niet in je schoenen komen. 

Een voeten-deodorant

Er zijn vandaag de dag allerlei verschillende producten ontwikkeld voor het bestrijden van zweetvoeten. Waar je normaal onder je oksels deodorant spray gebruikt, kun je nu daarnaast ook deodorant speciaal voor je voeten gebruiken. Deze deodorant desinfecteert en beschermt je voeten tegen vervelende schimmels en bacteriën.

Je sokken heet wassen

Bacteriën vermenigvuldigen zich erg snel in een warme en vochtige omgeving. De bacteriën houden niet van kou of juist extreem hoge temperaturen. Je kunt schoenen of sokken in een diepvriezer leggen wat sommige mensen doen, maar dit doodt de bacteriën niet. Extreem hoge temperaturen doden bacteriën juist wel. Daardoor zou je sokken en/of schoenen gerust een keer kunnen wassen op een temperatuur boven de 75 graden Celsius. Omdat dit pas de temperatuur is dat bacteriën dood zullen gaan.

Het verwijderen van overtollig eelt

Buiten dat eelt op je voeten pijnlijk kan zijn, zorgt het voor stinkende zweetvoeten. Dit komt omdat eelt bij zweterige voeten veel vocht absorbeert. Hetgeen wat de groei van bacteriën bevordert. Het verwijderen van eelt om de kans op natte, pijnlijke en geurende voeten tegen te gaan is essentieel.

De pedicure/huisarts/specialist

Er zijn erg veel verschillende dingen die je kunt uitproberen om van je zweetvoeten af te komen. Als je deze hebt geprobeerd zonder een gunstig resultaat, dan kun je het proberen bij een specialist zoals een pedicure of een huisarts. Deze kan je misschien behandelen en een goed persoonlijk advies geven, zodat je alsnog van je zweetvoeten af komt.

Goede producten tegen extreme zweetvoeten

Het is essentieel om de juiste producten te gebruiken om zweetvoeten te bestrijden. Denk daarbij aan een goede voetenspray of het gebruik van talkpoeder. Er zijn allerlei verschillende soorten producten, in allerlei verschillende merken en ook nog eens in allerlei verschillende prijsklasse. Neem eens een kijkje op https://www.voordeeldrogisterij.nl/ om zo de beste producten te verkrijgen voor een aangename prijs.

https://www.voordeeldrogisterij.nl/mooi-en-verzorgd/lichaams-verzorging/voetverzorging

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *