Geniet langer van jouw eau de toilette / parfum

22 jan. 2016 16:29:06

Parfum, eau de toilette, houdbaarheid, huid, olie, haar, kleding, tips, huidverzorging, eau de parfum, geurtypes, nivea

Altijd al zo optimaal mogelijk willen genieten van jouw favoriete geur? Vele geur liefhebbers koesteren deze wens, ondanks dat hun favoriete geur maar al te snel wegebt. Zonde, omdat hoogwaardige parfum een groot beroep doet op onze portefeuille. Maar gelukkig kun je hier op slimme manier rekening mee houden. Wil je het beste uit je parfum halen en er zo lang mogelijk van genieten? Bewaar het dan op een koele en donkere plaats en beslist niet in vochtige ruimtes zoals een badkamer wat schadelijk kan zijn voor het parfum. Ben je benieuwd naar onze tips & tricks? Lees dan gerust onze gouden tips!

De verschillende geuren

Om te beginnen zijn er diverse geurfamilies of parfumtypes, zoals: bloemig, chypre, houtachtig, fruitig en kruid. De parfum noten van een parfum bepalen tot welk geurtype een parfum behoort en hoe meer basisnoten een parfum heeft, des te langer het veel blijft hangen. Chypre geuren bestaan vaak voor 60% uit basisnoten en staan hierom bekend dat ze langer blijven hangen. Parfums met de top- en hartnoten verdwijnen dan ook meestal wat sneller. Denk hierbij aan frisse, fruitige en bloemige parfums die verkrijgbaar zijn bij www.voordeeldrogisterij.nl

 

Warme plekken

De parfum wordt nog sterker als je het aanbrengt op de juiste warme plekken van de huid, waar je aderen vlak onder de huid liggen. De parfum kun je ook aanbrengen op warme plaatsen waar je je hartslag aan de oppervlakte kunt zien of voelen. Die plekjes warmen in de loop van de dag op en zorgen ervoor dat het parfum stap voor stap zijn heerlijke geur afgeeft. De beste plekjes zijn je hals, slapen, nek, polsen, de binnenkant van je ellebogen, knieholten en achter de oren dit zijn de perfecte warme plekjes. Kies een paar van deze mogelijkheden, niet allemaal gelijktijdig is het advies. Vindt je dat niet voldoende, spray dan wat parfum in de lucht en loop er vervolgens doorheen om het op meerdere plekken te kunnen plaatsen.

 

Huidoliën

Op een droge huid verdwijnt parfum sneller dan op een normale of vette huid. Parfums hechten zich op huidoliën en laten een vettere en glanzende huid nou net meer huidoliën bevatten. Heb je van jezelf een droge huid? Maak je geen zorgen, gebruik wat (ongeparfumeerde) bodylotion of vaseline op de huid, laat het intrekken en spray er vervolgens wat parfum op die verkrijgbaar zijn bij www.voordeeldrogisterij.nl. Je zult merken dat het parfum langer blijft hangen met het gewenste resultaat en dat er geen droge huid ontstaat. Let er wel op dat je ongeparfumeerde producten gebruikt, of de bodylotion die bij het parfum hoort, om de geur van het parfum goed tevoorschijn komt en niet verwikkeld raakt met andere geuren.

 

Het verschil tussen een eau de Toilette en eau de Parfum

Zoals velen mensen wel weten zijn er vaak diverse versies van een geur verkrijgbaar in winkels, zoals een eau de Toilette en een eau de Parfum. Het verschil tussen deze twee is dat een eau de Parfum geconcentreerder is dan een eau de Toilette. Beiden zijn een geurconcentraat, verdunt met alcohol, alhoewel een eau de Parfum heeft simpelweg meer geurconcentraat en blijft daardoor over het algemeen langer hangen dan een eau de Toilette.

 

Haar en kleding

Parfums in het haar blijven over het algemeen ook langer hangen. Let er op dat je maar één klein spraytje gebruikt, omdat alcohol het haar uitdroogt en ook weer schade veroorzaakt. Veel parfums hebben ook een fragrance hair mist in hun collectie. Dit parfum is specifiek gemaakt voor in het haar en bevat minder of zelfs helemaal geen alcohol. Ook kun je wat parfum op je kleding of op je sjaal sprayen. Daar blijft het over het algemeen ook langer hangen. Let hierbij er ook op dat je niet té veel gebruikt, parfum kan namelijk vlekken in stoffen achterlaten en dat is uiteraard niet de bedoeling van een heerlijk fris geurtje op je kleding.

 

Bescherm de parfum

Wil je het beste uit je parfum halen en er zo lang mogelijk van genieten? Bewaar het dan op een koele en donkere plaats en beslist niet in vochtige ruimtes zoals een badkamer wat schadelijk kan zijn voor het parfum. Een perfecte plek zou een kast kunnen zijn waar niet veel vocht ontstaat. Zo kun je toch je collectie parfums mooi vertonen, zonder dat het in direct zonlicht staat. Als een parfum bedorven is, verandert de kleur van het parfum en daarnaast is ook de geur is anders, waardoor het parfum niet meer perfect is. Een parfum hoeft niet persé vies te ruiken, echter kan het ook gewoon anders ruiken dan je gewend bent. Let er wel op dat een geur ook anders kan gaan ruiken als je aan een geur gewend raakt. Want je geurperceptie voor die geur over de tijd minder wordt, ruik je het zelf minder goed ofwel anders dan normaal, omdat je het wellicht te veel gebruikt.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *