Geurverfrissers voor in de woonkamer? Zo creëer je ultieme verfrissing!

22 jan. 2016 16:06:54

geurverfrisser, geurverfrissers, vieze, luchtjes, huiskamer, woonkamer, tips

Iedereen heeft er wel eens last van gehad. Een overheersende en vervelende geur in de woonkamer. Je wenst deze geuren met een eenvoudige oplossing te verhelpen, alhoewel dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Oppervlaktes die schoon zijn zouden niet moeten stinken alleen bepaalde luchtjes trekken echt overal in. Ben je ook klaar met die smerige luchtjes in je huis en ben je op zoek naar handige tips om het weer verfrissend te laten ruiken? Lees dan gerust onze handige tips.

Een frisse lucht

Het is handig om af en toe het raam open te zetten voor wat frisse lucht in huis. Namelijk zonlicht en frisse lucht van buiten zullen er samen voor zorgen dat een sterke onprettige geur verminderd zal worden. Het open zetten van een raam heeft bijna precies hetzelfde effect als een geurverfrisser. Het enige verschil is dat de lucht van buitenaf niet echt lekker ruikt maar wel fris is. Niets helpt beter om van onprettige luchtjes af te komen dan frisse lucht van buiten. Wanneer het weer buiten slecht is en het moeilijk is om een raam open te zetten, probeer dan op een andere manier te luchten. Zoals een ventilator aan te zetten die gekoppeld is met buiten en zo frisse lucht naar binnen haalt.

De stinkende voorwerpen

Het is wellicht handig om stinkende voorwerpen in huis mee naar buiten te nemen om deze in de zon te laten luchten. Neem ze s’avonds weer mee naar binnen en ruik of ze verminderd zijn qua stank. Als één van de voorwerpen de oorzaak is van de stank is het misschien handig om ze weg te gooien, te reinigen met stoom/ zeep, of compleet te vervangen voor een nieuw en schoner product.

De bron

Vind de bron van de vieze geur en verwijder die zo snel mogelijk. Het is namelijk zinloos om bijvoorbeeld geurverfrissers voor in de woonkamer te gebruiken wanneer de bron van de stank nog steeds aanwezig is. Probeer wat vaker viezigheid te verwijderen of schoon te maken, zoals was de hond wat vaker, gooi je afval netjes in de afvalcontainer, maak de koelkast schoon of neem alle nodige maatregelen om te voorkomen dat de smerige lucht zich verder verspreidt.

De luchtroosters en stopcontacten

Controleer wat vaker in huis de luchtroosters en stopcontacten of daar de vieze lucht vandaan komt. Een dode muis in je muur bijvoorbeeld zal de hele kamer ee onprettige geur geven, echter de geur zal in de buurt van de stopcontacten het meest merkbaar zijn. Je zult wellicht wel maanden moeten wachten voordat de geur verdwijnt of het is zelfs zo ernstig dat een deel van de muur verwijderd moet worden om de onprettige geur weg te krijgen. Daarnaast is het ook handig om een gat te zoeken in het huis die naar buiten leidt waar wellicht de smerige beesten of stank vandaan kan komen. Dit is veelal op zolder. Om onprettige luchtjes te voorkomen of zelfs weg te halen kun je er voor kiezen om de filters in ventilatie- of verwarmingssysteem of de airconditioning te vervangen. Deze systemen werken sowieso beter na behoren als ze regelmatig schoongemaakt worden.

De grote schoonmaak

Het is erg wenselijk om het huis wat vaker te reinigen. Daarbij is het niet de bedoeling om alleen gebruik te maken van geurverfrissers maar daarnaast ook echt letterlijk goed schoon te maken. Stofzuig de kamer bijvoorbeeld wat vaker. Het is wel beter om niet alleen de vloerbedekking of vloer te stofzuigen, maar ook de bekleding van meubels en de gordijnen. Daarbij kan je ook gebruik maken van zuiveringszout of tapijtverfrissers om in de vloerbedekking te strooien. Laat het daarna een tijdje inwerken zodat de vetten en geurtjes kunnen opnemen en zuig het daarna grondig op. Tapijtverfrissers bevatten veelal een eigen geurtje dat blijft hangen. Dit zorgt ook voor een verfrissende geur in huis voor een bepaalde periode, omdat je zo nu en dan moet blijven schoonmaken. Door gebruik te maken van stofzuigen verwijder je ook stof en smerig vuil, het is daarbij essentieel om regelmatig de stofzak te vervangen, want daar kan ook viezigheid in zitten. Wanneer je een grote schoonmaakbeurt gaat uitvoeren is het wel handig om de juiste producten in huis te hebben om optimaal schoon te kunnen maken. Kijk eens op https://www.voordeeldrogisterij.nl/huis-en-schoonmaak/overig-huishoudelijk voor erg voordelige schoonmaakproducten.

Grote oppervlakten

Zorg gedurende het huishouden ervoor dat je vaker harde oppervlakten schoon maakt. Denk hierbij aan lakverf behandelde oppervlakten zoals, harde vloeren, muren die alleen behandeld zijn met glanzende of halfglanzende verf, gootstenen, aanrechtbladen, tafels en andere vergelijkbare oppervlakken. Gebruik daarbij een zachte reiniger die vetten verwijdert zonder het oppervlak of de verf te beschadigen. Matte verf en behang zijn erg lastig schoon te maken. Probeer daarom een droge reinigingsspons om de doffe laag weg te halen die zich op muren en plafonds ophoopt.

De vaatwasmachine

Door het gebruik van een vaatwasser was je uiteraard alle etensresten en geurtjes van je servies af en zorgt dat het meteen goed gereinigd is. Maar er is een mogelijkheid dat deze resten kunnen achterblijven in je vaatwasmachine en dat levert soms onprettige geurtjes op of schade aan de vaatwasmachine. Het is verstandig om af en toe de vaatwasmachine schoon te maken. Doe bijvoorbeeld een scheut azijn samen met wat partjes citroen in de machine. Zet vervolgens de vaatwasser op het hoogste programma en laat het lekker draaien. Dit zorgt ervoor dat alle kalk en smerige resten uit je vaatwasser verdwijnt. Spoel je servies van te voren beter schoon en gooi alle overgebleven etensresten in de afvalbak. Gebruik een vaatwassergeurtje of een vaatwasserreiniger die super voordelig verkrijgbaar zijn bij https://www.voordeeldrogisterij.nl/huis-en-schoonmaak/vaatwas.

Gloeilampen

Deze tip klinkt heel vreemd maar maak je gloeilampen goed schoon, als je deze in huis hebt. Bijvoorbeeld de chemische bestanddelen van sigarettenrook of andere sterke middelen hopen zich op op gloeilampen en laten een laagje op het oppervlak achter. Als je het licht aan doet en de gloeilamp opwarmt, dan zul je de onprettige geur weer kunnen ruiken. Houdt de gloeilamp goed schoon en dat zal je smerige luchtjes besparen.

Azijn

Een erg handige tip is om onprettige geuren te bestrijden met azijn. Zet ’s nachts een kom met gedistilleerde witte azijn in de kamer. De lucht zal ’s ochtends veel verfrissender ruiken in huis. Verder kun je azijn voor meerdere smerige luchtjes gebruiken om het weg te halen. Bijvoorbeeld laat 24 uur lang een kom met azijn staan om de geur van sigarettenrook uit een kamer te halen. Ook bij een onprettige lucht in de wc kan azijn goed helpen. Giet tweeënhalve kop azijn in de wc- pot en laat dit 30 minuten inwerken en spoel daarna door. De wc zal daarna weer heerlijk fris ruiken.

Kaneelstokjes

Maak gebruik van kaneelstokjes. Dit is een eenvoudig trucje en net zo effectief als een geurverfrisser. Breng een pannetje met water aan de kook, doe daar vervolgens kaneel in en laat het enkele minuutjes pruttelen zodat de geur zich door je huis kan verspreiden. Wanneer je een groot huis hebt is het handig om het pannetje op allerlei verschillende plekken in het huis te zetten.

Geurverfrissers

Geurverfrissers hebben allemaal parfums en oplosmiddelen. Met een luchtverfrisser haal je een prettige geur in huis alleen geen schone lucht. Daarnaast adem je wel de oplosmiddelen in die vrijkomen uit geurverfrissers. Daarbij gaan smerige luchtjes ook niet echt weg. Op enkele sprays staat wel dat ze vieze luchtjes echt verwijderen. De luchtdeeltjes die de onprettige geur veroorzaken, zouden zich hechten aan de waterdruppeltjes van de spray. Maar veel geurstoffen lossen juist helemaal niet op in water. Ze kunnen dus ook niet of slechts heel even in de spraydruppeltjes blijven hangen. Vieze luchtjes kun je meestal verwijderen door eens goed door te luchten of door gewoon even een raam open te zetten, dit werkt beter dan een geurverfrisser, omdat het daadwerkelijk frisse lucht aanvoert. Voor je gezondheid is een goede ventilatie in huis essentieel. Helemaal als je geurverfrissers in huis gebruikt, is een goede ventilatie nodig. Bij een normaal gebruik en een goede ventilatie zijn de parfums in luchtverfrissers niet schadelijk.

Iedereen wil zijn huis zo fris mogelijk laten ruiken. Het beste is om gewoon regelmatig goed schoon te maken en gebruik maken van geurverfrissers en goed door te luchten. Dit zorgt constant voor een lekkere geur aroma die lang blijft hangen. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten geurverfrissers, je moet zelf bepalen welk geurtje je het lekkerst vind en die je elke dag wilt ruiken. Geurverfrissers zijn niet duur, alleen zijn wel vaak aan vervanging toe maar je krijgt er wel veel van terug.

Kijk eens voor de beste geurverfrissers op https://www.voordeeldrogisterij.nl/huis-en-schoonmaak/toilet-en-keuken/luchtverfrissers

Tip

Het is belangrijk tijdens het schoonmaken dat je gebruik maakt van de goede producten. Er zijn tegenwoordig genoeg soorten schoonmaakproducten in ook nog eens diverse prijsklasse. Daarom hebben wij hieronder een rijtje gemaakt van juiste en beste producten op huishoudelijk gebied. Deze producten zijn voor een aangename prijs aan te schaffen en daarnaast ook nog eens hoog in kwaliteit.

Toilet & Keuken: https://www.voordeeldrogisterij.nl/huis-en-schoonmaak/toilet-en-keuken

Vaatwas: https://www.voordeeldrogisterij.nl/huis-en-schoonmaak/vaatwas

Huishoudelijke producten: https://www.voordeeldrogisterij.nl/huis-en-schoonmaak/overig-huishoudelijk

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *