Glucosamine Complex is vernieuwd!

Glucosamine Complex is een van onze eerste supplementen. We brachten het op de markt aan het begin van deze eeuw. Destijds mochten wij dit middel nog zelf in onze winkel produceren. Dat waren leuke tijden waarbij we steeds grotere hoeveelheden glucosamine mengden op onze kruidenzolder, want het product was destijds zeer populair onder onze klanten. Tegenwoordig gebeurt dit onder gecontroleerde omstandigheden bij een geheel gecertificeerde producent.

Vernieuwing

Maar tijden en inzichten schrijden voorwaarts en we vonden dat het moment was aangebroken voor een upgrade van dit mooie supplement. Zo hebben we de volgende ingrediënten gewijzigd:

Het calciumgehalte is verlaagd van 800 mg naar 500 mg. Calcium draagt specifiek bij aan het behoud van gezonde botten en tanden, aan gezonde cellen en weefsels, en aan een normale werking van de spieren. Daarnaast helpt calcium bij het goed functioneren van het zenuwstelsel. We hebben het calciumgehalte verlaagd in omdat we meer rekening houden met calciuminname via de voeding en andere supplementen die mogelijk worden ingenomen. De ADH voor calcium ligt overigens op 1000 mg per dag voor een volwassene.

Het magnesiumgehalte is verlaagd van 400 mg naar 300 mg. Magnesium is betrokken bij meer dan 300 enzymatische processen in het lichaam. Dit mineraal helpt bij vermoeidheid en draagt bij aan de normale weerstand tegen stress. Magnesium is celbeschermend, helpt bij het behoud van sterke botten en tanden, en ondersteunt een normale werking van de spieren en het zenuwstelsel. Ook draagt magnesium bij aan de concentratie en geestelijke veerkracht. Magnesium is verlaagd omdat dit vanuit wetgeving aangeraden werd, vanwege mogelijk laxerend effect bij een hoge dosering. Dit verschilt sterk per persoon. Er zijn veel mensen die een magnesiumtekort hebben. Dus niet iedereen merkt bij een hogere dosering dit effect.

Nieuwe toevoegingen: mangaan en borium. Mangaan speelt een belangrijke rol bij de botopbouw, bij de normale vorming van bindweefsel en in de energiehuishouding. Over borium mogen we helaas geen claims maken.

Het MSM-gehalte is verhoogd van 500 mg naar 1000 mg. Helaas mogen we geen claims maken op de werking van MSM, dus wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op, of kom langs in onze winkel.

De vitamine C is veranderd van het zure ascorbinezuur naar het zuurvrije calciumascorbaat. Vitamine C is betrokken bij een groot aantal processen in het lichaam. Deze vitamine zorgt voor het behoud van gezond kraakbeen, beschermt gezonde cellen en weefsels, ondersteunt het immuunsysteem en vult antioxidanten aan. Vitamine C draagt van binnenuit ook bij aan de verzorging van de huid. De minder zure smaak komt het prettig innemen ten goede. Er zijn aanwijzingen dat een zuurvrije vitamine C beter is voor het behoud van gezond kraakbeen.

Zoals je misschien ziet, maken we geen toelichting op een van de belangrijkste ingrediënten, namelijk glucosamine. Dit heeft te maken met het feit dat we hier geen claims op mogen maken, dat geldt ook voor het ingrediënt chondroïtine.

Zuiniger in gebruik

Met de oude samenstelling was de dagdosering 9 gram per dag. Dat is minder geworden namelijk 7,5 gram per dag. Dat houdt in dat je met een pot van 500 gram nu 11 dagen langer kan doen! Je doet met een pot nu 66/67 dagen. De inname is veranderd van 1 schep van 9 gram naar 3 kleine maatschepjes van 2,5 gram om de dosering zo precies mogelijk te houden.

Algemene voedingsadviezen die bijdragen aan gezonde gewrichten

Eet bij voorkeur onbewerkt voedsel en vooral groenten, fruit, noten, zaden, volgranenproducten, peulvruchten en – als je geen vegetariër of veganist bent – vette vis, biologisch vlees, biologische eieren en biologisch zuivel. Drink kruidenthee en/of minstens anderhalf tot twee liter water per dag.

Beperk vooral het gebruik van suiker (en met suiker verrijkte producten), transvetzuren, witmeelproducten, kant-en-klaar-producten, kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, overmatig koffie en alcohol, en eten dat in plastic is verpakt of dat in een blik zit met binnenin een plastic laagje.

Beweeg elke dag minimaal een half uur matig intensief. Vermijd langdurig stilzitten.

We hopen dat je net zo blij bent met onze nieuwe samenstelling als wij. Mocht je vragen hebben, neem dan contact met ons op.

Het bericht Glucosamine Complex is vernieuwd! verscheen eerst op Drogisterij AJ van der Pigge.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *