Harsen of scheren?

27 okt. 2016 15:56:50

De meeste vrouwen hebben haarloze oksels en verwijderen ook het haar op andere plekken. Maar wat is de beste manier om de haartjes te verwijderen? Scheren of harsen? Scheren is een van de klassieke en oudste manier om haartjes te verwijderen, maar is het ook de beste manier.

Voordelen van scheren

Het voordeel van scheren is snel, pijnloos en goedkoop. In minder dan 10 minuten kunnen alle haren verwijderd zijn. Scheren is makkelijk en ook goedkoper dan harsen.  Het enige wat je nodig hebt is een scheermes en scheerschuim of gel. Het grootste voordeel is dat het pijnloos is.

Nadelen van scheren

Scheren heeft helaas maar een tijdelijk effect. Je moet regelmatig scheren om de haartjes weg te houden. De meeste vrouwen scheren zich elke week om een gladde en haarloze huid te houden. Ook kan scheren zorgen voor irritaties en ingegroeide haren.

Voordelen van harsen

Harsen heeft het grootste voordeel dat je langere tijd verlost bent van je haren. De haren worden volledig uit de huid getrokken en duurt daarom langer voordat ze terug groeien. Het kan ongeveer 3-4 weken duren voordat de haren weer terug groeien. Hoe vaker je harst hoe langer de haren wegblijven.

Nadelen van harsen

Het grootste nadeel van harsen is dat het pijnlijk is. Dat komt omdat je de haartjes uit de huid trekt. Harsen is minder makkelijk dan scheren en het duurt langer. Als je nog niet vaak geharst hebt kan je het ervaren als rommelig, pijnlijk en moeilijk. Het gebeurd daarom ook vaak dat de haartjes door verkeerd harsen niet helemaal uit de huid getrokken worden en daardoor sneller terug groeien. De kosten voor harsen zijn hoger dan voor scheren.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *