Het echte verschil tussen Gillette Fusion en de (Power) ProGlide

11 feb. 2016 13:18:11

Gillette heeft allerlei verschillende scheersystemen geïntroduceerd die ieder een bijdrage geven aan de kwaliteit van het scheren. Toen de Gillette Fusion revolutie zijn intrede deed in iedere badkamer kwamen de Power en Proglide variant niet lang daarna. Scheergebruikers vragen zich daardoor af of de innovaties van de Fusion Power en Proglide een toegevoegde waarde zijn. Wat is het echte verschil tussen de Gillette Fusion versus de Power en Proglide? Je leest het hier.

Het verschil tussen Fusion Power

Als je een gevoelige huid hebt, kan irritatie een veel voorkomend verschijnsel zijn. Volgens Gillette is dat met de Fusion Power verleden tijd. Dit scheersysteem bevat een geavanceerde technologie voor bewezen prestaties, zelfs bij een gevoelige huid. Het Gillette Fusion Power scheersysteem geeft je de scheerprestatie die je nodig hebt om mooi voor de dag te komen.

Het Fusion scheeroppervlak heeft 5 mesjes die dichter op elkaar zijn geplaatst om de druk op de mesjes te helpen verminderen voor perfect comfort. Door de nieuwe technologie ‘ Scheeroppervlak met 5 mesjes’ van de Gillette Fusion krijgen mannen het beste scheerresultaat ooit binnen de categorie scheersystemen zonder het gebruik van een batterij.

De innovaties van Gillette Fusion Power

– Micro trillingen, die helpen frictie te voorkomen en verhogen het glijdvermogen van het scheersysteem zodat je de mesjes nauwelijks voelt.
– Pure prestaties, een beter scheerervaring betekent een huid die er beter uitziet en nog beter aanvoelt.
– Comfort met precisie, een flexibele Comfort Guard met 15 microribbels zorgen voor een zeer gladde en comfortabele scheerervaring door de huid licht op te rekken, terwijl je met geïntegreerde precisietrimmer het perfecte gereedschap in handen hebt om lastige plekjes te scheren zoals onder je neus, snor/ baard en bakkebaarden.

De gebruikservaringen

De ware kracht van de Fusion Power zit hem in de trilling. Door de trilling die het scheerapparaat maakt komen baardharen sneller van de huid, en zorgt het voor een beter scheerresultaat. Alhoewel vele gebruikers hier voordeel van hebben geven andere toch de voorkeur voor een scheersysteem zonder trilling.

Een addertje onder het gras

Gillette wilt scheergebruikers laten geloven dat scheren met een Fusion Power scheerhouder alleen mogelijk is door het gebruik van de Fusion Power mesjes. Alle Fusion scheermesjes passen echter op alle Fusion houders. Het is dus mogelijk om alleen te profiteren van de eigenschappen die samengaan met de Fusion Power scheerhouder en daarnaast ook Fusion scheermesjes te gebruiken.

Het verschil tussen Fusion ProGlide

Bij de ProGlide heeft Gillette extra mesje geïntroduceerd, alleen zijn er wel een aantal specifieke veranderingen. De Fusion Proglide heeft net zoals zijn voorganger, de Fusion, vijf scheermesjes. De Fusion Proglide verschilt echter wel van de Fusion op een aantal punten. Gillette heeft een nieuwe draai gegeven aan het scheren met als resultaat de meest perfecte scheerervaring ooit. De Gillette Fusion ProGlide heeft dunnere mesjes ten opzichte van de Gillette F

De innovaties Gillette Fusion ProGlide

usion en heeft daardoor een geavanceerde lagere weerstandscoating.

Gillette blaast nieuw leven in scheerland met de introductie van de Fusion Proglide, waarin meerdere vernieuwingen in verwerkt zitten. Dunnere, fijnere mesjes zorgen voor een scheersysteem dat eenvoudiger over de huid glijdt en minder aan de haartjes trekt. Ook zijn de lubrastrip, het handvat en het precisiemensje verbeterd t.o.v. de Fusion. Een innovatief verdeelsysteem verdeelt het scheerschuim en haalt overtollig scheerschuim weg. De stabilisator zorgt voor een constante afstand tussen de mesjes.

1. Een nieuw mesjesstabilisator zorgt voor de optimale ruimte tussen de mesjes en bovendien zorgt het ervoor dat de mesjes zich aanpassen aan de contouren van het gezicht. De ingebouwde microchip in de ProGlide Power geeft kalmerende micro-pulsaties af voor een fantastische scheerbeurt keer na keer.
2. Daarbij ook een verbeterde handvat met een grotere ergonomische grip, hierdoor wordt een betere controle mogelijk. Het geribbelde handvat leidt het water weg voor een verbeterde controle, bijvoorbeeld in bad of onder de douche.
3. Een verbeterde en groter LubrastripTM. De verbeterde formule met mineraalolie en gladmakende polymeren maakt de huid zacht, hierdoor kunnen de mesjes glad over de huid glijden.
4. Een verbeterde precisietrimmer met betere mesjes die je helpen om moeilijke plekken beter te bereiken.
5. Een gestroomlijnd schuimverdeelsysteem dat het overbodige scheerschuim verwijdert en het verdeelt over de huid. Dit is bedacht om optimaal contact met de mesjes te behouden, voor comfortabel en glad te scheren.
6. Daarnaast een comfortabel, grondige en snelle scheerbeurt is eenvoudig bereikt dankzij de nieuwe innovaties van Gillette.

De gebruikservaringen

Zowel de Proglide als de Proglide power geven fantastische resultaten bij een baard van drie dagen oud. Het mesje glijdt soepel over de huid en de scherpe mesjes weten ook dikkere haartjes glad tot op de huid te verwijderen.
– Fusion ProGlide geeft een aangename scheerbeurt en een gladder scheerresultaat dan Fusion
– ProGlide zorgt voor een soepelere huid dan zijn voorganger Fusion
– Dankzij ProGlide heb je minder snel last van bultjes, irritatie en ingegroeide haren
– Het handvat heeft een fijnere grip

Proglide scheermesjes gaan langer mee

Ook bij de Proglide variant heeft Gillette speciale scheermesjes ontwikkeld die meestal in combinatie met elkaar gekocht worden. Ook hier geldt dat alle Fusion mesjes op alle Fusion houders passen, alleen wel met een belangrijk verschil. Alhoewel Proglide scheermesjes enkele euro’s duurder zijn melden scheergebruikers bij de Proglide wel dat deze langer meegaan, hierdoor hoef je minder vaak het scheermesje te vervangen en vallen de kosten uiteindelijk net zo hoog uit als bij Fusion.

Gillette Fusion Proglide Power voor de ultieme scheerervaring

Kun je geen keuze maken? De Gillette Fusion Proglide Power bemiddeld hierin door alle verschillende functies te integreren in één scheersysteem. Alhoewel bepaalde scheerinnovaties zich enigszins overlappen tussen de Fusion, Proglide en Power kun je er wel alle kanten mee op. Op voordelige wijze kun je zo profiteren van alle vernieuwingen die afkomstig zijn van Gillette

.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *