Hoe gebruik je een mondkapje

4 feb. 2020 11:28:50

Bij ieder virus is de vraag naar mondkapjes groot. Ook worden ze door medische specialisten gebruikt bij chirurgische ingrepen of medische behandelingen. Toch bezitten ook veel gebruikers te weinig kennis over deze mondkapjes. Maar wat moet je dan allemaal weten over mondkapjes? Op deze pagina vertellen wij je er alles over, zodat je ook goed weet wat je bestelt.

Mondkapjes worden gebruikt om dingen als stof en kleinvuil tegen te houden. Hierdoor wordt de kans dat het vuil de luchtwegen bereikt verkleind, en wordt de kans op een infectie sterk verminderd. Mondkapjes horen zowel de mond als de neus af te dekken. Ze zijn vaak met gewatteerd elastiek voor extra draagcomfort.
Ook tijdens het klussen maken mondkapjes het werk een stuk prettiger en veiliger.
Je ademt door mondkapjes altijd schone en veilige lucht in.

Hoe gebruik je een mondkapje?

We leggen je in 13 stappen uit hoe je een mondkapje gebruikt:

1. Zorg ervoor dat je handen schoon zijn, desinfecteer je handen eerst eventueel met een handalcohol of handgel.
2. Zorg ervoor dat het masker goed op je gezicht aansluit. Mocht het masker namelijk niet goed aansluiten, dan kan je alsnog ongefilterde vervuilde lucht inademen via de randen. 
3. Zorg ervoor dat je je goed geschoren hebt. Het masker werkt namelijk een stuk minder goed bij baardgroei of stoppels. De randen van het masker sluiten dan niet goed aan op het gezicht. Dus het is van harte aan te raden om goed te scheren voor gebruik. 
4. Bij lang haar blijft het masker niet goed zitten. Dus als je lang haar hebt, zorg er dan voor dat je het in een staart hebt zitten en steek het op indien mogelijk. 

5. Trek het masker open en buig daarbij de neusbeugel dicht. 
6. Houd het masker in de ene hand en de elastieken in de andere hand.
7. Houd het masker onder je kin, en plaats de elastieken op de kruin van het hoofd.
8. Zorg ervoor dat de flap onder je kin goed naar achteren zit.
9. Plaats het onderste elastiek onder je oren. De banden kruisen niet.
10. Plaats de bovenkant van het masker net onder de neusbrug. Dat is het zachte deel van de neus. Druk het masker met twee handen aan beide kanten tegelijkertijd aan. Beweeg daarbij van boven naar beneden. Let er wel op dat je deze handeling goed uitvoert, anders kan er snel een kier ontstaan.
11. Voel of het masker goed aansluit.
12. Na gebruik kan het masker de afvalbak in; het is namelijk voor eenmalig gebruik.
13. Mocht je lekkage vermoeden, probeer dan het masker op zo’n manier te plaatsen dat er geen lekkage meer optreedt, of controleer het met een lektest:
– Bedek het masker met je handen.
– Adem krachtig bij een masker zonder uitademvel.
– Ga na of er geen lucht via de kieren naar buiten gaat.

Hoe verwijder je een mondkapje?

1. Doe eerst je handschoenen uit.
2. Desinfecteer je handen als het masker wordt gebruikt ter bescherming van gebruik micro-organismen. Het mondmasker afzetten gaat als volgt:
-Doe je kin naar voren, en buig naar voren met je gezicht.
-Pak beide elastieken met twee handen aan en trek het over je hoofd. Zorg ervoor dat je daarbij je gezicht en het masker niet aanraakt.

Bestel uw mondkapje voordelig bij Voordeeldrogisterij!

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *