Intiemverzorging

6 dec. 2013 13:17:59

Intiemverzorging

Je vagina is een kwetsbaar deel van je lichaam en is dagelijks onderhevig aan tal van invloeden waar je niet of nauwelijks bij stilstaat. Onschuldige dagelijkse dingen zoals menstruatie, vrijen, hormonale schommelingen, strakke kleding (string, skinny jeans), synthetisch ondergoed, scheerschuim, verminderde weerstand en gebruik van antibiotica kunnen de natuurlijke staat van de vagina uit balans brengen.  Ook het gebruik van reguliere douchegels en zeep kan de natuurlijke balans verstoren, omdat deze een gemiddelde pH-waarde van 7 hebben. De kans op irritatie en jeuk in de intieme zone neemt dan toe. Daarom heeft je vagina zeepvrije producten nodig om de natuurlijke bescherming van deze intieme zone te helpen behouden.

Reiniging en bescherming

Om je vagina op een zachte en verantwoorde manier te reinigen en te helpen beschermen kun je een intiemverzorgingsproduct gebruiken van bijvoorbeeld Lactacyd. Deze producten zijn hier speciaal voor ontwikkeld.

Dagelijkse intiemverzorging

Voor de dagelijkse intiemverzorging kun je bijvoorbeeld Lactacyd Verzorgende Mousse 150ml of Lactacyd Verfrissende Wasgel 200ml gebruiken. Deze producten hebben een pH van 5,2 en helpen de natuurlijke staat van de vagina in balans te houden. De milde, zeepvrije formule is zo zacht, dat je ze elke dag kunt gebruiken.

Specifieke intiemverzorging

Als je last hebt van vaginale schimmel kun je een specifiek intiemverzorgingsproduct gebruiken zoals Lactacyd Wasemulsie Ongewenste Schimmel 250ml. De lage pH-waarde van 3,5 helpt de verstoorde balans van de vagina te herstellen. Als je merkt dat je vaginale ongemakken verdwenen zijn, kun je weer terug gaan naar je normale dagelijkse intiemverzorging.

Hoe gebruik je een intiemverzorgingsproduct?

De producten van Lactacyd zijn dagelijks onder de douche of aan de wastafel te gebruiken. Uitwendig. Doseer een kleine hoeveelheid van het product op de hand of een schone washand en was hiermee de vagina. Spoel de vagina na met water. De Lactacyd Verfrissende Intiem Tissues 20st. zijn handig voor als je op reis bent, na het sporten of tijdens de menstruatie.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *