Je haar zwart verven: Waar moet je op letten?

22 jan. 2016 16:43:18

Het komt tegenwoordig veel voor dat vrouwen hun haar zwart verven. Steeds meer celebrities zoals Kim Kardashian en Beyonce hebben de afgelopen tijd meerdere keren hun haar zwart geverfd. Deze Amerikaanse megasterren hebben erg veel invloed op het straatbeeld en je ziet ook steeds vaker in Nederland jonge meisjes en vrouwen die deze trend volgen. Maar hoe kun je dit nou het beste aanpakken? En op welke dingen moet je letten bij het verven van je haar? In deze blog hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet!

Tip 1:

Heb je een lichte huidskleur en blauwe expressieve ogen? Door je haar gitzwart te verven in combinatie met je blauwe ogen, kan je zo omgetoverd worden in de perfecte dubbelganger van Sneeuwwitje. Wees dus extra voorzichtig, want donker haar benadrukt een lichte huidskleur. Wanneer je toch voor een zwarte haarkleuring kiest, zorg er dan voor dat je steeds een dieprode lippenstift op zak hebt.

Tip 2:

Zwarte tinten in combinatie met enkele warme accenten ogen veel natuurlijker dan gitzwart haar, voor vrouwen met een donkerdere huidskleur en bruine ogen. Donker getinte vrouwen zien er uitstekend uit met bruinzwart haar.

Tip 3:

Let op bij dun haar dat de keuze voor zwart haar riskant kan zijn! De hoofdhuid kan zichtbaar worden door het zwarte haar heen, en dit kan je verschijning schaden.

Tip 4:

Een prachtige glans is een vereiste voor prachtig zwart haar. De eerste keer dat je je haar zwart verft, moet je absoluut een kleurbehandeling die voedende ingrediënten heeft gebruiken. Een uitstekend voorbeeld hiervan is Macadamia-olie, dit product zal je haar de diepe glans geven die belangrijk is voor zwart en gezond haar.

Tip 5:

Wanneer je licht bruin of lichter haar hebt, let er dan op dat je een permanente haarkleuring gebruikt. Wanneer je geen permanente haarkleuring gebruikt kan het zo zijn dat het gewenste resultaat niet behaald wordt! Daarnaast moet je om de drie tot vier weken de haarwortels van je zwarte haar bijkleuren.

Tip 6:

We raden je aan om voorzichtig te werk te gaan bij het zwart verven van je haar. Bleken verandert namelijk de structuur van je haar en dit kan onverwachte effecten hebben op het proces van de zwarte kleuring. Er is dus een mogelijkheid dat je niet het gewenste effect krijgt, je haar kan bijvoorbeeld ook sterke rode kleurschakelingen vertonen. Daardoor raden wij je absoluut aan om de allereerste keer dat je je haren zwart verft, dit door een professionele kapper te laten doen. Wanneer dit geen problemen oplevert en je tevreden bent met het resultaat, kan je je haar de volgende keren gerust zelf thuis kleuren. Dit bespaart je een hoop tijd en geld, en is ook nog eens erg makkelijk!

Tip 7:

Wanneer je een grijze haarkleur hebt worden je haren volledig gedekt wanneer de zwarte kleuring op de juiste manier is aangebracht, alhoewel is het toch belangrijk om een aantal punten goed door te nemen voordat je besluit om je grijze haar zwart te verven. De diepzwarte kleur zal misschien niet lang stand houden op je grijze haar. Het verschild per persoon hoe snel je haar weer grijs wordt, bereidt je er dus goed op voor dat je je haar misschien wel heel vaak zal moeten kleuren.

Tip 8:

Denk eraan om een rijke gezichtscrème aan te brengen op je voorhoofd, je slapen en op je oren als je je haar thuis kleurt. Als je dit niet doet is het mogelijk dat er na de haarkleuring donkere vlekken op je huid ontstaan, en dit wil je toch niet?

Tip 9:

De dag voordat je je haar gaat kleuren kun je het beste een intensieve haarkuur aan brengen. De haarcure versterkt je haarcuticula en daardoor zullen je puntjes gladgemaakt worden. Dit draagt bij aan een goed resultaat bij het verven van je haar. Op deze manier ben je dus verzekerd van een mooie en egale haarkleur.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *