Deze heerlijke en supermakkelijke limabonenstoofpot is een heerlijk, gezond, snel en makkelijk recept voor het hele gezin. Door de vele gekleurde groentes is deze stoofpot rijk aan antioxidanten zoals lycopeen. Limabonen bevatten veel vezels en zijn onder andere goed voor sporters vanwege het aminozuur leucine dat erin zit. Ze bevatten 4 gram eiwit en 7 gram vezels per 100 gram. Limabonen komen oorspronkelijk uit de Andes (Zuid-Amerika) en zijn een van de grootste soorten bonen die er zijn.
Ook de andere ingrediënten van deze stoofpot zijn gezond. Rode uien zijn rijk aan quercetine. Italiaanse kruiden bevatten meestal salie, oregano, bonenkruid en tijm. Dit zijn allemaal goede kruiden voor het immuunsysteem en tegen infecties. Feta bevat tevens aardig wat eiwitten: 14 gram per 100 gram. Daarnaast is feta rijk aan calcium: 493 mg per 100 gram. Peterselie is rijk aan vezels, calcium, kalium en magnesium.
Voor 4 personen
Bereiding limabonenstoofpot
20 minuten bereidingstijd
- 3 gekleurde paprika’s (rood, geel of oranje en ja graag ook de groene)
- 5 trostomaten
- 2 blikken limabonen van 425 gram afgespoeld en uitgelekt
- 2 rode uien gesneden en gesnipperd
- 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
- 200 gram feta in blokjes gesneden
- Italiaanse kruiden 10 gram
- verse peterselie 15 gram fijngesneden
- eventueel lekker met wat yoghurt en Turks brood
Snijd de uien, knoflook, paprika’s tomaten fijn. Bak de uien en knoflook in een hapjespan 2 minuutjes zacht, voeg de gesneden gekleurde paprika’s toe en bak 2 minuten mee, voeg de gesneden tomaten toe en de Italiaanse kruiden en bak nog 10 minuten mee op middelmatig vuur. Voeg de limabonen toe en verwarm even mee. Voeg de peterselie en feta toe.
Wil je meer weten over peulvruchten? lees dan dit blog.
Het bericht Limabonenstoofpot verscheen eerst op Drogisterij AJ van der Pigge.