Limoen-kokosreepjes vegan; heerlijk!

Probeer ook eens deze heerlijke limoen-kokosreepjes te maken als een zomerse en verfrissende snack. Ik ben zelf persoonlijk een enorm fan van de combinatie kokos en limoen. Sowieso ben ik dol op kokos en limoen, dus deze reepjes zijn een feestje voor mij. Het is een relatief gezonde, gluten- en zuivelvrije snack waar je kleine stukjes van kan snoepen. De basis is een combinatie van haver, dadels en noten. Zo krijg je in een keer ook nog vezels, eiwitten en gezonde vetten binnen. Door de vezels stijgt je suikerspiegel ook minder snel. Ahornsiroop en dadels zijn in beperkte mate een goed suikeralternatief voor reguliere witte suiker en zoetstoffen als je een keer trek in iets lekkers hebt.

Bereidingstijd: klein half uurtje

Wachttijd: minstens een uur in de vriezer

Wat heb je nodig?

  • Keukenmachine met food processor voor zwaar hakwerk
  • Glazen vierkante bak van 20×20 cm of 24×24 cm
  • Bakpapier
  • Vriezer

Voor de korst/bodem

  • 60 gram ongezouten macadamianoten; als je deze te duur vindt kan je ook cashewnoten gebruiken.
  • 10 medjoul dadels
  • 45 gram havermout
  • Snuf zout

Voor de topping

  • 210 gram ongezouten cashewnoten
  • 120 ml kokosmelk volvet dus niet met minder vet uit blik
  • 60 ml ahornsiroop
  • 3 limoenen biologisch vanwege het gebruik van de schil en sap
  • Scheutje vanille of mespunt vanillepoeder

Bereiding limoen-kokosreepjes

Snijd de dadels fijn in kleinere stukjes, haal de pit er eventueel uit mocht deze er nog inzitten. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een food processor met hakfunctie en zet hem op de hoogste stand totdat alles vermalen en een massa is.

Doe het bakpapiertje op de bodem van de glazen schaal. Tip: verkreukel het papiertje tot een bal en vouw hem dan uit, dan kan je hem makkelijk langs de bodem en randen leggen tegen de schaal aan.

Stort de massa in de glazen schaal op het bakpapier en druk het met je handen gelijkmatig op de bodem tot je een gelijke laag krijgt.

Rasp de limoenen en bewaar de rasp. Pers de limoenen uit.

Meng vervolgens in de food processor de ingrediënten voor de toppinglaag. Dus voeg de cashewnoten, kokosmelk, ahornsiroop, limoensap en scheutje vanille bij elkaar en zet hem aan totdat alles een wat crèmige pasta/dikke vloeistof vormt. Giet het bovenop de korst en verspreid het gelijkmatig. Sprenkel de rasp van de limoen eroverheen en voilà ze zijn klaar!

Zet de schaal minstens een uur in de vriezer. Hoe langer hoe harder. Je kan als ze klaar zijn, er kleine vierkante blokjes van snijden. Heerlijk en vullend op een zomerse dag!

Het bericht Limoen-kokosreepjes vegan; heerlijk! verscheen eerst op Drogisterij AJ van der Pigge.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *