Nivea Crème – Wanneer wel en wanneer niet gebruiken?

7 jun. 2018 11:21:32

Iedereen kent ‘m wel, het blauwe blik van Nivea, oftewel Nivea Crème. De bekende crème bestaat nu al zo’n 100 jaar. De crème wordt gebruikt voor veel verschillende doeleinden, door jong en oud, tegen rimpels of een droge huid. Maar is het wel zo verstandig om hem overal voor te gebruiken? En is de crème daar wel geschikt voor?

10 meest gebruikte toepassingen van de Nivea Crème

Nivea Crème word zoals aangegeven voor veel verschillende doeleinden gebruikt. Zo helpt de crème supergoed tegen rimpels, droge huid, wallen etc. Dit zijn de 10 meest gebruikte toepassingen van deze crème. 

1. Anti-veroudering

Met deze crème kun jij rimpels effectief tegen gaan. Een klein beetje aanbrengen voor het slapen gaan is al genoeg. Na paar dagen zou er al zichtbaar resultaat kunnen zijn. Dus geen dure rimpelcrème meer! Weg met die rimpels door een goedkope Nivea crème.

2. Voorkomen van zwangerschapsstriemen

Om die krimpstrepen te voorkomen na de zwangerschap kan deze Nivea Crème ook goed helpen. Smeer deze crème dagelijks in op je buik, je borsten en op je heupen. Geen dure olie meer nodig, deze crème werkt net zo effectief!

3. Donkere kringen onder ogen verminderen

Heb je last van slapeloze nachten en heb je last van donkere kringen onder je ogen? Dan bied deze crème de oplossing! Smeer wat crème onder je ogen voor het slapen gaan. De volgende ochtend als je wakker word en je je gezicht schoonmaakt zal je resultaat zien.

4. Make-up verwijderen

Waarom een dure make-up reiniger halen als je ook gewoon deze Nivea Crème kunt gebruiken? Smeer wat crème op een wattenschijfje en verwijder hiermee je make-up. Je kunt zelfs waterbestendige make-up verwijderen!

5. Droge huid

Veel mensen hier last van, een droge en schilferende  huid. Met Nivea crème ben je daar in no time vanaf! Gebruik deze crème dagelijks je huid weer fijn en zacht aanvoelt.

6. Droge handen

Veel mensen hebben hier ook last van, vooral in de winter, namelijk droge handen. Dankzij deze crème hoef jij geen speciale handcrème meer aan te schaffen. Maak je handen weer glad en soepel. De Nivea crème is ook geschikt voor droge knieën en voor voeten.

7. Behandelen van dermatitis

Veel mensen lijden aan dermatitis door overmatig gebruik van de verkeerde of niet de juiste zepen, reinigingsmiddelen, crèmes of andere producten. De gevolgen hiervan kunnen eczeem, roodhuid, jeuk en opgezwollen plekken zijn. De Nivea Crème kan hier ook goed van toepassing zijn vanwege zijn dikke textuur. Wel is het verstandig om na de huisarts te gaan als de symptomen niet weg gaan.

8. Kleine brandwonden

Het gebeurt meestal al snel, je raakt een hete pan aan of je krijg heet water over je heen. Brandwonden zijn makkelijk te krijgen, maar het belangrijkste is, hoe kom je er nou weer snel van af? Je zult het al raden, deze crème kan jou weer helpen! De crème verzacht de huid én helpt blaren te voorkomen! Dus stop met zoeken naar dure producten, dit Nivea product is alles wat je nodig hebt!

9. Zonnebrand

Het is iedereen wel is overkomen, je ligt lekker te zonnen maar je bent vergeten zonnebrandcrème op te doen. Je hoeft maar iets te lang in de zon te liggen en het gaat al mis. Je merkt het vanzelf al wel, de rode, pijnlijke en verbrande plekken. Je bent geen aftersun meer nodig! Deze Nivea Crème doet al het werk voor je. Smeer deze crème op de rode plekken en het koelt al snel weer af.

10. Droge lippen

Niemand word er blij van maar toch gebeurt het iedere keer weer, droge lippen. Om je lippen weer en zacht en soepel te krijgen moet je paar keer per dag Nivea crème opsmeren. Je lippen zijn weer lekker zacht. Zeg dus maar nee tegen alle dure lipproducten. Nivea Crème werkt weer optimaal!

Wanneer moet je Nivea crème niet gebruiken?

Ook al is deze Nivea Crème voor zoveel dingen goed, toch zijn er een aantal redenen wanneer je de crème juist niet moet gebruiken.

1. Allergisch voor parfum

Mensen moeten oppassen met deze crème als je een parfumallergie hebt. Er zit namelijk parfum en parfumgrondstoffen in Nivea crème. Meestal kun je zien of je hier allergisch voor bent door bepaalde symptomen. Je kunt last krijgen van roodheid, eczeem en jeuk, ook kun je door teveel parfum vermoeid raken, hoofdpijn krijgen of kun je je misselijk voelen. Heel veel producten wat je dagelijks gebruikt bevat parfum.

2. Vette huid

Deze Nivea crème is geschikt voor op je gezicht en je lichaam. Met een vette huid moet je wel oppassen. Deze crème bevat bepaalde ingrediënten wat de huid juist extra vettig maken. Daarom is de crème juist meer geschikt voor een droge huid.  

Nivea producten slecht? De bizarre uitkomst van Nivea Crème vs Crème La Mer

Hoe duurder hoe beter is het toch? Toch is dat niet altijd zo. Om dit uit te zoeken is er een test gedaan waarbij allebeide crèmes voor 30 dagen op het gezicht word gesmeerd.

De ingrediënten van deze crèmes zijn bijna hetzelfde. Terwijl Nivea Crème het veelvoorkomende ingrediënt Glycerol bevat, bestaat de La Mer Crème uit een mix van gefermenteerd zeewier, vitamines en mineralen die zijn behandeld met geluidsgolven.

Voor het onderzoek liet Claire (testpersoon) haar gezicht voor het experiment, tijdens en na testen bij Nicolas Miedzianowski-Sinclair. Hij laat 3D-beelden tonen aan mensen die een cosmetische ingreep overwegen. De Visia-machine, die ontwikkeld is door NASA om de effecten va straling en de zwaartekracht op de huid van astronauten te volgen, scande haar gezicht en gaf een inkijk in de vitaliteit van de huid.

Claire meet de crèmes precies af, zodat er een gelijke hoeveelheid wordt opgesmeerd. Na de eerste week wordt de balans opgemaakt. De huidspecialist vind haar huid aan beide kanten zacht.

Vooral de kant van Nivea glanst!

In de tweede week onstaan er pijnlijke puisten aan de rechterkant van Claire’s neus. Oftwel de La Mer kant. Ze besluit de zalf 2 dagen niet op te smeren. Halverwege de week zijn de plekken weg en ziet de huid er weer gezond en glad uit.

In de tussentijd vraagt Claire aan kennissen welke kant zij er beter vinden uitzien…
Iedereen stemt op de Nivea Crème kant!

Ook uit de scans blijkt dat de Nivea Crème beter heeft gepresteerd!

De Nivea kant is beter gehydrateerd en de roodheid is verminderd. Ook zijn sommige fijne lijntjes rond Claire’s ogen verdwenen.

Zo zie je maar dat een crème van €244,99 (100 ml) niet altijd beter hoeft te zijn dan een crème van Nivea €3,99 (150 ml).

Ingrediënten Nivea Crème

Aqua: water is een oplosmiddel en helpt andere ingrediënten beter over de huid te verdelen
Paraffinum liquidum: is een minerale olie die maar weinig voor irritaties zorgt en kan de poriën niet verstoppen, is een van de meest vochtinbrengende bestanddelen, werkt verzachtend en kan wondjes sneller doen genezen
Cera Microcristillina: dit is een verzachtend ingrediënt en kan de buitenste laag van de huid beter doen genezen en helpt verkoelend bij irritatie
Glycerin: trekt vocht uit de omgeving aan om in de bovenste huidlagen vast te houden en komt van nature ook al voor in de huid, het beschermt de huidbarrière en voorkomt uitdroging
Lanolin Alcohol (Eucerit): een verzachtend ingrediënt en vochtinbrenger
Parrafin: een waxachtige substantie die wordt gebruikt om de crème dikker te maken
Panthenol: de alcoholische vorm van vitamine B wat kan helpen bij acné, werkt hydraterend en zorgt voor een betere heling van wondjes
Decyl oleate: een verzachtend ingrediënt wat goed is voor de conditie van de huid
Octyldodecanol: verzachtend ingrediënt wat wordt gebruikt om de crème dikker te maken
Aluminium stearates: zorgt voor een dikkere crème en stabilliseert het product
Citric acid: een citrusextract wat de pH-waarde van het product op peil houdt
Magnesium sulfate: een verdikkend ingrediënt
Magnesium stearate: een verdikkend ingrediënt
Parfum: de welbekende geur van de Nivea Crème
Limonene: een chemische samenstelling van natuurlijke geuren zoals citrusolie (d-limonene), dennenbomen en de mint-familie (l-limonene). Dit ingrediënt kan voor irritatie zorgen, maar zit maar in zeer geringe hoeveelheid in de meeste verzorgingsproducten
Geraniol: een geurstof met een zoetige geur, kan ook insectenwerend werken
Hydroxycitronellal: is een parfumgrondstof
Linalool: een geurdeel van koriander en lavendel wat irriterend kan werken
Citronellol: een geurstof die insectenwerend kan werken, maar bij mensen met een parfumallergie beter vermeden kan worden
Benzyl benzoate: een fixeermiddel voor geurstoffen zodat de geur van het product langer te ruiken is
Cinnamyl alcohol: een geurstof (mensen met een parfumallergie kunnen deze beter vermijden)

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *