Puisten verwijderen en voorkomen, hoe doe ik dat?

22 jan. 2016 15:28:08

Bijna iedereen heeft er wel eens mee te maken gehad. De vorming van puistjes en acne. Ondanks hier nog geen wondermiddel tegen bestaat zijn er wel vele nuttige tips en producten om deze te voorkomen en te bestrijden. Graag lichten wij deze dan ook toe! Tegenwoordig gaan er veel verhalen in de ronde dat je van chocolade, fastfood en vette vis puistjes kan krijgen. Of dat citroensap je huid juist zuivert. Vaak zijn verhalen over voeding en puistjes zijn fabeltjes, echter is het toch niet erg om je voeding een beetje in de gaten te houden als je veel last hebt van puistjes. 

Het ontstaan van puisten

De manier waarop puisten ontstaan is een natuurlijk proces. De hormoonhuishouding veranderd, hierdoor neemt de vet-productie enorm toe. De uitgang van talgklieren kunnen verstopt raken en door de samenwerking met een huidbacterie kunnen puisten ontstaan. Als er pus ontstaat in de ontsteking, dan is de puist geboren en zal die verder gaan groeien. Peuteren of krabben maakt het alleen maar erger. Bepaalde vormen van acne ontstaan door uitwendige factoren. Vaak gaat het dan om contact met stoffen die een verstopping van de talgklier veroorzaken, zoals sommige cosmetica.

Een dagelijkse reiniging

De puisten ontstaan als de poriën in je gezicht of ergens anders in je lichaam dicht raken. Dit kun je voorkomen in de eerste plaats door je gezicht goed schoon te maken en te houden. Doe dit bijvoorbeeld door ’s ochtends en ’s avonds je gezicht schoon te maken. Het is erg belangrijk dat je kijkt naar welk type reinigingsproduct bij jouw past. Je moet wel producten gebruiken die bij jouw huid passen anders kan het wellicht nog wel erger worden. De keus bestaat eigenlijk uit een vette, droge, gecombineerde of normale huid.

Een intensieve reiniging

Naast het dagelijks reinigen van je gezicht, is het aan te raden om je gezicht met enige regelmaat intensief en grondig te reinigen. Dit doe je ongeveer één keer in de week door je gezicht te goed scrubben. Hiermee haal je dode huidcellen weg en geef je de doorbloeding van je huid en goede boost. Een andere manier om je gezicht intensief te reinigen is door te stomen. Bij het stomen hang je gedurende tien minuten tot een klein kwartier boven een bak heet water. Aan het water kan je eventueel een geurende aroma toevoegen voor een heerlijke geur. Hierbij kan je een handdoek op je hoofd leggen om de warmte vast te houden. De damp van het hete water zorgt ervoor dat je poriën zich openen en jij je gezicht goed schoon kunt maken. Als je klaar bent met het schoonmaken van je gezicht is het erg belangrijk om je huid goed af te spoelen met koud water of na te behandelen met een tonic crème . Dan sluiten de poriën weer. Als je dit niet doet zullen de poriën openblijven en dan komt er makkelijk weer vuil in.

Een gezichtsmasker

Een gezichtsmasker is wellicht wel de beste manier om je huid te reinigen. Het beste moment om een gezichtsmasker aan te brengen is nadat jij je gezicht hebt gestoomd of gescrubd. Dit komt omdat je poriën dan open staan en de werkende stoffen van het masker dus tot diep in de huid kunnen doordringen. Er zijn vandaag de dag zoveel verschillende gezichtsmaskers dat de keus moeilijk wordt. Hierbij wat keus uit de beste gezichtsmaskers, op

https://www.voordeeldrogisterij.nl/

https://www.voordeeldrogisterij.nl/mooi-en-verzorgd/gezicht-verzorging/gezichtsmasker

Puisten en voeding

Tegenwoordig gaan er veel verhalen in de ronde dat je van chocolade, fastfood en vette vis puistjes kan krijgen. Of dat citroensap je huid juist zuivert. Vaak zijn verhalen over voeding en puistjes zijn fabeltjes, echter is het toch niet erg om je voeding een beetje in de gaten te houden als je veel last hebt van puistjes. Je kunt bijvoorbeeld eens een test met jezelf doen als je specifieke producten eet om te kijken of je daarna puisten krijgt of een onzuivere huid. Een andere helpende methode tegen bestrijding van puistjes is om genoeg water te drinken per dag. Dit omdat het erg gezond is voor het lichaam. Normaal gesproken ontdoet ons lichaam zich van afvalstoffen via vocht, (zweet, plas, etc.) maar als je minder dan twee liter drinkt, zoekt je lichaam naar andere manieren.

Regelmatig kleding/beddengoed wassen

Het is vandaag de dag niet alleen belangrijk om je lichaam te reinigen, maar daarnaast ook om regelmatig schone kleding aan te trekken en je beddengoed te verschonen. Na een lange dag werken bijvoorbeeld is niet alleen ons lichaam vies geworden van omgevingsfactoren, maar ook je kleding. Als je te lang in ‘smerige’ kleding loopt kan dit ervoor zorgen dat je puistjes krijgt op andere delen van het lichaam. Denk hierbij aan puistjes op je rug. Daarom is het erg belangrijk om vaak je beddengoed te wassen en dan in het bijzonder je kussen. Je kunt namelijk net zo goed niet je gezicht reinigen als je vervolgens je hoofd in een vies kussen legt want dat heeft dan geen effect.

Pak je rust en vermijd stress

Wanneer je last hebt van stress of weinig slaapt, heb je meestal ook last van een onzuivere huid. Vandaar dat je juist voor die ene afspraak waar je al een lange tijd zenuwachtig voor bent, opeens helemaal onder de pukkels zit. Erg vervelend omdat het juist dan erg slecht uitkomt. Zorg daarom dat je veel rust krijgt en probeer stress zoveel mogelijk te vermijden.

Het gebruik van zonlicht

Je zal vast weleens hebben gemerkt dat je in de zomer doorgaans minder last hebt van puisten. Dit heeft te maken met de positieve effecten van zonlicht op onze huid. Licht doodt de bacteriën die juist puistjes veroorzaken, hierdoor verdwijnen puisten. In de winterperiode is het moeilijk om gebruik te maken van zonlicht. Neem daarom eens een kijkje bij een schoonheidsspecialist, omdat die apparaten hebben, waarmee ze het zonlicht nabootsen en je huid behandelen. Daarbij als een keer de zon schijnt, ga lekker buiten een eindje wandelen bijvoorbeeld. Zorg ervoor dat je elke dag een tijdje buiten bent voor frisse lucht en om zonnestralen op te vangen.

Puiten en make-up

Als je in de spiegel kijkt en een puist ontdekt wil je hem waarschijnlijk het liefste verstoppen onder een dikke laag make-up. Alleen dat is juist erg onverstandig. Puisten ontstaan omdat je poriën verstopt zijn geraakt. En dat is precies wat make-up ook doet. Zij sluiten poriën ook af. Wanneer je toch liever make-up wilt gebruiken is het belangrijk om voor een natuurlijke make-up te kiezen. Bijvoorbeeld een make-up variant die ‘ademt’. Als je make-up op doet is het verstandig om bij thuiskomst gelijk je make-up eraf te halen. Op deze manier sluit je de huid niet onnodig lang af.

Laat de huid met rust

Als je een puistje ontdekt zit je er meestal de hele dag bewust of onbewust aan. Even voelen of die puist er nog zit. Het is erg verleidelijk om aan je puist te zitten of het gelijk te willen uitknijpen, alleen dat is juist onverstandig. Aangezien door aan je pukkels te zitten, verspreid je bacteriën en veroorzaak je meestal juist alleen maar meer puistjes. Daarnaast kan al dat pulken resulteren in littekens of rode vlekken op je gezicht.

Producten tegen bestrijding van puisten

Het is erg belangrijk om gebruik te maken van de juiste producten voor je gezicht. Er zijn vandaag de dag alleen veel verschillende producten dat het moeilijk is om te kiezen. Wij zullen je hierbij helpen. Neem eens een kijkje voor de beste producten op het gebied van huidverzorging op https://www.voordeeldrogisterij.nl/.

Producten voor een onzuivere huid: Het is erg belangrijk om je gezicht goed te onderhouden en te verzorgen. Daarnaast zijn de juiste producten meer dan gewenst. Voorbeelden van producten die goed helpen bij een onzuivere huid zijn de crèmes, en reinigingsdoekjes. Deze producten helpen bij een onzuivere huid om het te herstellen en te bewaren.

https://www.voordeeldrogisterij.nl/mooi-en-verzorgd/gezicht-verzorging/onzuivere-huid-en-acne

Producten voor de gezichtsreiniging: Deze producten zijn bijna hetzelfde als de producten voor de onzuivere huid. Maar deze producten zijn toch echt meer gericht op het schoonmaken van de huid met bijvoorbeeld, scrubs, gezichtsdoekjes en lotion.

https://www.voordeeldrogisterij.nl/mooi-en-verzorgd/gezicht-verzorging/gezichts-reiniging

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *