Scheertrends 2015

30 nov. 2015 15:43:00

Trends rondom het scheren veranderen elk jaar weer. Niet alleen als het gaat om de voorkeur naar de manier van scheren, maar natuurlijk ook om de baardgroei van de man. In dit artikel meer over de scheertrends van 2015.

Trends rondom de mannenbaard

De baard heeft voor een lange tijd het modebeeld bepaald als het gaat om gezichtshaar. Uit recentelijk onderzoek blijkt echter dat de aantrekkingskracht van een baard afneemt naarmate steeds meer mannen een baard laten staan. Bij dit onderzoek lieten wetenschappers ruim vijftienhonderd mannelijke en vrouwelijke proefpersonen foto’s beoordelen van mannen waarbij de aantrekkelijkheid op de proef gesteld werd. Hierbij kregen sommige deelnemers veel mannen te zien met baarden, andere proefpersonen kregen juist weer mannen te zien met een gladgeschoren gezicht. Uit dit onderzoek bleek dat baarden vooral als aantrekkelijk gezien werden als de meeste mannen op de foto’s een gladgeschoren gezicht hadden.

Het komt er dus op neer dat de baarden moesten opvallen om te worden gewaardeerd. Omdat steeds meer mannen hun baard in het verleden lieten staan is de aantrekkingskracht ervan afgenomen. Dat betekent echter niet dat de baard uit het straatbeeld verdwenen. De baarden trend is zijn meest populaire periode alweer gepasseerd.

Wat altijd echter een onuitgesproken mode blijft is het hebben van een verzorgde baard of een gladgeschoren gezicht wat goed bijgehouden wordt.

Scheren van het mannenlichaam

De trends op het gebied van scheren begint steeds meer betrekking te hebben op het hele lichaam voor zowel mannen als vrouwen. Vooral het scheren van de schaamstreek schijnt steeds meer voor te komen.

Aanbieders van scheerartikelen sluiten met verschillende scheerartikelen steeds meer aan op deze trend.  Zo heeft Gillette het eerste scheermesje gelanceerd dat speciaal is afgestemd voor het mannenlichaam; de Gillette Body scheerlijn.De scheerkop is in plaats van hoekig juist rond. Hiermee kunnen de moeilijkste bereikbare en gevoelige delen van het lichaam beter worden geschoren. De 3 lubricatie strips op de Gillette Body zorgen ervoor dat de scheermesjes perfect glijden. Daarnaast is de scheerhouder voorzien van een antislip handgreep.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *