scheren

4 nov. 2019 14:00:09

Tegenwoordig zijn er meerdere manieren om je te scheren. Zo heb je de droog scheerders en de mensen die nat scheren. Voor beide manieren is een goede voorbereiding nodig. Als je krullend baardhaar hebt, is het bijvoorbeeld beter om niet te glad te scheren. Hierdoor kunnen ingegroeide haartjes ontstaan die ontstekingen en littekens kunnen veroorzaken. Voor deze baarden bestaan er speciale scheermesjes om dit te voorkomen.

Een scheermesje om heel glad te scheren Het moderne scheermesje is makkelijker en sneller te gebruiken dan het traditionele barbermes en is in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Doordat het meerdere mesjes bevat, wordt het aantal passages over de huid beperkt en daarmee ook de kans op huidirritatie. De meebewegende kop dragen ook bij aan een comfortabele scheerervaring.

Er bestaat een wezenlijk verschil tussen scheerschuim en gel. De schuim is een product dat al klaar is, scheergel zorgt door insmeren voor een schuimlaag. Door deze gel wordt de huid extra beschermt. De keuze tussen deze producten zit in het feit of het product in staat is om baardharen zachter te maken of mate waarin het product de huid beschermt tegen eventuele beschadigingen. Scheerschuim biedt minder bescherming, daar waar er minder stoffen in het product verwerkt zijn en het maar een klein laagje op de huid biedt. Speciale scheerschuim voor stugge baarden zijn iets beter, maar het effect is minimaal. Kies daarom voor onze Gillette Scheergel waar u het effect ziet terugkomen !

Afbeeldingsresultaat voor Gillette Scheergel - Fusion5 Ultra Sensitive 75 ml

Deze scheergel van gilette beschikt over de ultra comfort complex van gillette. Dit ultra comfort complex zorgt voor afkoeling en helpt zo de huid te beschermen tijdens het scheren en dat het schoon en comfortabel aanvoelt.Deze scheergel is goed geschikt voor mensen met een gevoelige huid. 

Hoe kun je huidirritatie voorkomen

Voordat je je gaat scheren is het prettig om een warme douche of bad te nemen. De poriën gaan hierdoor meer open staan en de haartjes worden zachter. Dit maakt het scheren een stuk aangenamer en het zorgt voor een glad resultaat. Koud water is niet aan te raden, omdat dit de poriën sluit en het maakt de huid wat stugger wat huidirritatie kan veroorzaken. Ook is het aan te raden om over de huid te wrijven met een droge luffaspons, een peeling handschoen, -spons of washandje. Hierdoor worden de dode huidcellen verwijderd en hiermee voorkom je dat de haarzakjes verstopt kunnen raken. Op deze manier worden de haren ook iets opgetild boven de haarzakjes, waardoor het scheren beter gaat. Wil je je schaamhaar bijwerken, knip dit dan eerst bij met een normale schaar voordat je aan de slag gaat met een scheermes. Zo kun je beter de groeirichting van de haren zien. Schuim heeft er ook veel mee te maken. Gebruik een hoogwaardige scheergel, schuim of crème voor de gevoelige huid. Verspreid het, zodat het beschermt tegen irritatie terwijl je scheert. Laat de gel intrekken voordat je begint.

Nat of Droog scheren ? 

Ben je iemand die er graag verzorgd uit wil zien? Dan doe je er vast en zeker alles aan om goed voor de dag te komen. Je verzorgt je lichaam en huid op een optimale wijze. Dat geldt ook voor het scheren van je gezicht. Natuurlijk wil je scheren met een zo goed mogelijk resultaat. Je kunt er voor kiezen om nat of droog te scheren. De keuze is geheel aan jezelf. Tegenwoordig kun je met de meeste scheermachines en scheerkoppen zowel droog als nat scheren. Dit kan bijvoorbeeld met merken zoals Philips en Braun, twee bekende merken wanneer het gaat om elektrisch scheren. Maar wat is nu precies het verschil tussen droog en nat scheren? En welke methode is het meest voor jou geschikt?

Droog scheren

Droog scheren is vooral geschikt wanneer je snel van je baard af wilt zijn. Het is een snelle manier van scheren. Deze methode kan het best toegepast worden onder de douche. Door de waterdamp wordt het baardhaar zacht waardoor er gemakkelijk geschoren kan worden. Als je last hebt van acne is dit zeker aan te raden. Het is belangrijk om vooraf een lotion te gebruiken. De scheerkoppen van elektrische scheerapparaten scheren niet de haartjes, maar schaven ze af. Je kunt kiezen voor een scheerapparaat van Philips of Braun met een scheerblad of met roterende mesjes. Een scheerblad is handig wanneer je niet al je haar wilt afscheren. De roterende mesjes zijn aan te raden wanneer je een baard van een aantal dagen hebt staan en deze af wilt scheren. Voorbeeld product van de Phillips scheerkoppen: 

Braun Multigroomer – MG5090 Droog

De perfecte volle baard, stijlvolle stoppels of een soepele en grondige scheerbeurt – geen probleem met de Braun Multigroomer. Met het ultieme 3-in-1-systeem kunt u trimmen, stylen en scheren met slechts één apparaat. Deze veelzijdige trimmer en scheermes is de perfecte toevoeging aan de scheerbeurt.

Nat scheren

Nat scheren is aan te raden wanneer je last hebt van ingegroeide baardharen. Nat scheren is uitstekend geschikt om de haartjes onder het huidoppervlak af te scheren. Daardoor komen de haartjes ook minder snel terug. Nat scheren kun je het beste doen na het douchen. Wanneer je net onder de douche vandaag komt, staan de poriën van de huid open en kun je gemakkelijk nat scheren. Gebruik wel scheermiddel tijdens het scheren. Gel is aan te raden wanneer je een gevoelige huid hebt. Scheer altijd in de groeirichting van de haren. Wil je graag een gladde huid? Dan is nat scheren zeker een optie. Kies daarom voor een mooi en kwalitatief goed scheerapparaat van Philips en Braun. Dan verzeker je jezelf van het beste resultaat, omdat de scheerkoppen van deze elektrische scheerapparaten prima hun werk kunnen doen!
Daarom raden wij onze Gillette Fusion Scheergel aan voor de beste bescherming !

Jaarpack bevat 6 x 200 mlGillette Fusion5 Ultra Sensitive & Cooling scheergel voor mannen beschikt over Ultra Comfort Complex met extra veel koeling, waardoor de huid fris en zeer glad aanvoelt. Deze scheergel is geschikt voor de gevoelige huid en biedt een ongelooflijk huidcomfort. Gebruik met een Fusion5-scheermes voor comfort vóór, tijdens en ook na het scheren.

Speciaal afgestemd product

Gelukkig zijn er scheerschuimproducten en gels die speciaal zijn afgestemd op een zwaardere baardgroei of op een gevoelige huid. Bij het zware baardtype is het aan te raden om een romig scheerschuim van een betrouwbaar kwaliteitsmerk te gebruiken. Heb je last van een gevoelige huid, neem dan een milde gel of schuim die de huid verzorgt en niet uitdroogt. Voor elk huidtype geldt: koop een product dat zoveel mogelijk natuurlijk is, om schade aan je huid te voorkomen. Om dat te voorkomen bieden wij u deze Gillette Proschield aan voor de perfecte berscherming ! 

De Gillette Fusion Proshield is het makkelijkste en beste scheersysteem van Gillette. Op het scheermesje van de Gilette Proshield zitten beschermende strips die als een soort schild zorgen tijdens het scheren. Daarbij laten de strips een laagje achter dat irritatie of ontstekingen voorkomt. Doordat de scheerhouder een Flexball-technologie heeft, volgt het gemakkelijk de contouren van het gezicht, wat resulteert in minder wondjes en alle haartjes worden meegeschoren.

Gillette Apparaat Fusion - Proshield Houder + 1 mes


Producteigenschappen:

– ProShield Beschermende Strips vóór en na de mesjes
– De beschermende strips vormen een soort schild tegen irritatie en ontsteking
– FlexBall-technologie zorgt ervoor dat alle haartjes meegeschoren worden
– 5 erg fijne en scherpe scheermesjes voor de vermindering van haperingen en schokkende bewegingen
– Een fantastisch comfort en een precisietrimmer aan de achterzijde voor de afwerking

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *