Shampoo’s tegen een droge Hoofdhuid

30 nov. 2015 14:49:14

Een droge en jeukende hoofdhuid is irritant, beschamend en veroorzaakt vaak ongemak. Om dit tegen te gaan is het belangrijk om dit goed te behandelen. Dit blijkt helaas voor iedereen verschillend te zijn. Wat bij de één een positief effect heeft, blijkt bij de ander totaal geen effect te hebben. Daarom informeren wij van DrogistBlog u over de meest gebruikte en geschikte behandelingen tegen een droge hoofdhuid.

Baby shampoo tegen een droge hoofdhuid

Een goede shampoo om een droge hoofdhuid te behandelen is babyshampoo. Babyshampoo bevat geen sulfaten en dit kan bij sommige mensen de oorzaak zijn van hun hoofdhuidproblemen. Babyshampoo maakt je haar zacht en is mild voor de hoofdhuid.

Gebruik een milde shampoo

Wanneer je een gezonde hoofdhuid hebt vernieuwen de cellen in je huid zich ongeveer iedere 28 dagen, net als bij de rest van je huid. Bij een geïrriteerde hoofdhuid is dat anders, een geïrriteerde hoofdhuid vernieuwd zich veel sneller. Dit is ook precies de reden waarom je last krijgt van een gevoelige, droge en jeukende hoofdhuid. De irritatie ontstaat door de aanwezigheid van een gist op je hoofdhuid. Dit gist belemmert het proces van celvernieuwing en kan leiden tot schilfertjes en/of roos.

Om jouw geïrriteerde hoofdhuid tot rust te laten komen is extra verzorging van groot belang. Het is aangeraden om een milde shampoo te gebruiken, die de hoofdhuid niet irriteert. Een goede milde shampoo is de Haar&Hoofdhuid Repair shampoo van Andrélon. Deze shampoo is speciaal ontwikkeld voor de geïrriteerde hoofdhuid en droog en beschadigd haar. Het zal je hoofdhuid op een milde manier de juiste verzorging geven en het maakt je droge haar zacht en gezond.

Andrelon Shampoo Haar & Hoofdhuid Repair

Anti-roos shampoo tegen een droge hoofdhuid

Een veelvoorkomende oorzaak van hoofdhuidproblemen is roos. 30 tot 50% van de mens heeft (onbewust) last van roos en dit kan problemen veroorzaken op de hoofdhuid zoals jeuk, schilfertjes en een droog en trekkerig gevoel. Het is dus goed mogelijk dat een simpele anti-roos shampoo u van al uw problemen af kan helpen. De meeste mensen zijn al prima gebaat bij een shampoo van de drogist of uit de supermarkt, maar voor de extremere gevallen kunt u altijd bij de plaatselijke apotheek terecht voor een speciale anti roos shampoo die de gisten van uw hoofdhuid verwijdert. Een goede shampoo die u bij de drogist en in de supermarkt kunt halen is de anti-roos shampoo van het merk Head & Shoulders.

Deze immens populaire shampoo heeft al vele mensen geholpen met hun hoofdhuid problemen. Het voordeel van de Head & Shoulders anti-roos shampoo is dat het gebruik maakt van ZPT als actief ingrediënt tegen de gist op uw hoofdhuid, maar dat het niet ten koste gaat van de geur, glans en reiniging van de shampoo. Zo zullen uw hoofdhuidproblemen verdwijnen en wordt uw haar ook nog eens op de allerbeste manier verzorgt. Het is overigens een fabel dat het gebruik van anti-roos shampoo’s kunnen leiden tot haaruitval, of dat het de haren ontkleurt. Vaak zijn het basis-, verzorgende- of volume shampoo’s met een extra toegevoegd ingrediënt die voor deze problemen zorgen.

8711700664448

8711600075375

 

8714789895499

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *