Shoarma van oesterzwammen
Wil je het liefst een vegetarische shoarma? Dat is mogelijk met heerlijke oesterzwammen!
In ons landelijke Bloemendaal hebben wij De Oesterzwammerij van Michiel en Erik waar oesterzwammen gekweekt worden op koffieprut. Dit mooie initiatief staat voor kringlooplandbouw, circulaire economie en inclusieve samenleving. Je kunt hen via hun contactpagina een mail sturen als je bijvoorbeeld zelf oesterzwammen wilt kweken of oesterzwammen bij hen wilt bestellen. Dat kan overigens ook via Boeren & Buren. Hiermee bestel je rechtstreeks bij jouw lokale boer.
Voor 2 personen
Ingrediënten
200-300 gram oesterzwammen
1,5 eetlepel shoarmakruiden ‘Van der Pigge’
½ paprika
1 ui
1 rode ui
1 teen knoflook
4 pitabroodjes
Sla
Tomaat
Olijfolie
Peper en zout
Knoflooksaus
3 eetlepels yoghurt
3 eetlepels mayonaise
Platte peterselie
2 of meer teentjes knoflook
Beetje honing
Peper en zout
Bereiding
- Snijd de oesterzwammen in repen en meng deze samen met 2 eetlepels shoarmakruiden. Laat dit een half uurtje marineren.
- Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn en de paprika in repen.
- Verhit wat olijfolie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook glazig. Voeg vervolgens de paprika en oesterzwammen toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Verhit de pitabroodjes volgens de instructie op de verpakking.
- Snijd de rode ui in fijne ringen.
- Snijd de broodjes open en beleg deze met de sla, rode ui, tomaat en oesterzwammen.
- Garneer met de knoflooksaus.
Wil je onze shoarmakruiden opgestuurd krijgen? Dat kan! Ze staan niet in onze webshop maar je kunt ons bellen of mailen met je bestelling: verzendingen@vanderpigge.nl of 023-5312454. Het kan vanaf 25 gram of in een veelvoud van -50 – 100 – 250 – 500 gram tot zelfs een kilo.
Het bericht Shoarma van oesterzwammen verscheen eerst op Drogisterij AJ van der Pigge.