Sonische technologie kritisch onder de loep genomen

22 jan. 2016 13:32:38

Sinds geruime tijd heeft Philips de Sonische technolgie verwerkt in haar elektrische tandenborstels. Hoe mooi de promotie-uitingen ook mogen lijken, het blijft altijd de vraag of deze technologie ook daadwerkelijk een verschil maakt in de kwaliteit van het tanden poetsen. Uit recent onderzoek is gebleken dat normale elektrische tandenborstels effectiever zijn in het weghalen van tandplak dan de ultrasoon tandenborstels. Ben je van plan om voordelige voornemens te combineren met een nieuwe elektrische tandenborstel? Wees dan goed voorbereid en lees gerust verder!

Sonische technologie. Philips over de Sonicare

De sonische tandenborstels zijn gebaseerd op het ontwerp van de borstelkop van een handenborstel. De sonische tandenborstel heeft dezelfde vertrouwde vorm van een handtandenborstel. Er zijn ook elektrische tandenborstels die zijn uitgevoerd met de nieuwe, zogeheten sonische technologie, waar zachte poetsbewegingen plaatsvinden. Deze zouden vooral zorgen voor het weghalen van viezigheid wat veroorzaakt wordt door, koffie, tabak, rode wijn en thee. Het verwijderen van deze vlekken resulteert in een witter gebit. Philips Sonicare is een wereldwijd het meest aanbevolen sonische tandenborstelmerk door tandheelkundige professionals. De sonicare- modellen bieden alle voordelen van een moderne elektrische tandenborstel, terwijl poetsen net zo eenvoudig en vertrouwd is als een handtandenborstel. Net als bij een gewone tandenborstel zijn de borstels ovaal en langwerpig en bewegen de borstels heen en weer, . De revolutionaire tandenborstel werkt op een sonische manier, hierbij vibreert de borstelkop met snelheden van wel 62.000 poetsbewegingen per minuut. De sonicare tandenborstel heeft een erg unieke dynamische reinigingswerking die plak tussen de tanden en langs de tandvleesrand weghaalt. Een zeer krachtige poetsmethode die ervoor zorgt dat er meer tandplak wordt verwijdert dan met een normale handtandenborstel.

sonisch poetstechnologie

De sonische technologie is niet wetenschappelijk bewezen

Hoeveel promotie-uitingen er ook door de ronde gaan, het opmerkelijke is dat het niet wetenschappelijk bewezen is dat de Sonische technologie beter is dan een normale tandenborstel. Aan de nieuwste roterende borstels is een pulserende techniek toegevoegd. Daarbij beweegt de borstelkop in een hoge snelheid naar de tand toe. Daardoor komen de borstelharen beter tussen de tanden en kiezen. Een Sonische tandenborstel (zijwaarts heen – en weergaand) heeft de vorm van een normale handtandenborstel. De poetstechniek lijkt daarnaast ook sterk op die van de gewone tandenborstel. De borstel beweegt met een hoge snelheid heen-en-weer en maakt een zijwaartse borstelbeweging. Het is dus tot op heden nog niet wetenschappelijk aangetoond dat ze beter reinigen dan normale handentandenborstels. Een essentieel voordeel is wel dat de borstel automatisch de juiste poetsbeweging voor je maakt.

De prijs Philips Sonicare Opzetborstels

Het is erg belangrijk om in het achterhoofd te houden dat de borstels van Sonicare een stuk duurder zijn dan in tegenstelling tot die van Braun. Puur op de prijstechnische aspecten kom je dan uiteindelijk bij Braun uit. Toch kan het zijn dat je de Sonicare fijner in de hand vindt liggen en dan geeft dat voor jou misschien de doorslag. Je poetst namelijk iedere dag met die ene tandenborstel.

De poetskwaliteit van de Philips Sonicare elektrische tandenborstel

Uit recent onderzoek is gebleken dat normale elektrische tandenborstels effectiever zijn in het weghalen van tandplak dan de ultrasoon tandenborstels. De claim dat ultrasoonborstels een betere reiniging hebben dan handtandenborstels, is natuurlijk niet verrassend. Het zou namelijk niet goed zijn als je honderden euro’s uit geeft aan een elektrische tandenborstel die minder presteert dan een normale tandenborstel van onder de 10 euro.

Toch poetsen met Philips Sonicare?

Alhoewel de sonische poetstechnologie niet ondersteunt wordt door een wetenschappelijke onderbouwing, kan zo’n type elektrische tandenborstel wel degelijk uitkomst bieden. Een essentieel voordeel is namelijk dat de borstel automatisch de juiste poetsbeweging voor je maakt en dit kan bijvoorbeeld uitkomst bieden bij mensen die de techniek van het poetsen lastig vinden.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *