Stappentellers en sporthorloges om af te vallen

8 mrt. 2016 13:16:47

Stappentellers en sporthorloges om af te vallen

Afvallen blijft voor veel mensen  een lastig probleem dat wel wat vrolijke sporthorloge, wandelend afvallen, wandelen, afvallen, stappenteller, lopen, gezondcompensatie kan gebruiken. Om het lieflijke voedsel of de zitbank alsnog achterwege te laten en afvallen meetbaar te maken, zijn er (geavanceerde) sporthorloges en stappentellers die u bijstaan hierin.  Want wie wil nou niet in dat geval duidelijkheid krijgen over zijn lichaamsactiviteiten misschien wel een willen pronken met keiharde cijfers! Lees daarom meer over de mogelijkheden!


Stappen tellen is leuk!

Je zult merken dat je door de stappenteller in je dagelijks leven steeds actiever wordt, zonder dat je dat als en opgave ziet. En daarbij vergaart de gekste kennis, zoals hoeveel stappen de dagelijkse boodschappen in de supermarkt opleveren, of hoeveel stappen het is van je bed naar de badkamer. Juist deze bewustheid maakt dat deze stappentellers een blijvende verandering teweeg brengen, zelfs als je het niet meer zou gebruiken. Je kunt je stappenteller thuislaten, maar jezelf niet. De kans is wel groot dat je niet meer zonder stappenteller wilt of kunt. Brits onderzoek heeft namelijk aangetoond dat de helft van het aantal mensen dat een stappenteller gaat dragen, deze twee jaar later nog steeds gebruiken. 93% is er blijvend meer door gaan beweging.


Omron Stappenteller Walking Style IV wit

De Omron stappenteller Walking Style IV is het meest recente model in de Walking Style serie. De Omron stappenteller Walking Style IV meet nauwkeurig stappen die uw maakt en heeft diverse functies voor verschillende doelen. U kunt de Omron stappenteller eenvoudig bij u dragen in uw jas- of broekzak. Het grootste voordeel van deze stappenteller is dat ie altijd gebruikt kan worden. Met het meegeleverde keycord kunt u de Omron stappenteller Walking Style IV ook om de nek hangen of ergens anders waar u het meest prettig vindt. Dit nieuwe model stappenteller meet naast het aantal stappen per dag ook nog het aantal verbrande calorieën, afstand in kilometers en heeft een speciale actiemodus. Het meeste ideale product om de kilo’s eraf te laten vliegen.

Walking Style IV heeft een praktische compacte vorm en is beschikbaar in de kleuren blauw en wit. De Omron stappenteller heeft een duidelijke display en een eenvoudige bediening met een duidelijk menu. De Omron stappenteller Walking Style IV beschikt over 3D meettechniek en is daardoor in staat om nauwkeuriger stappen te registeren.


Functies

Door de geavanceerde 3D-meting worden meerdere bewegingen gevonden en daarbij afgezet tegen de verstreken tijd waarin de bewegingen plaatsvinden. Hierdoor wordt intensiteit van de wandeling berekend en uit dat gegeven wordt de hoeveelheid verbrande calorieën bepaald. Een erg handige functie wanneer u bezig bent met een gezonde levensstijl.


10.000 stappen stappen per dag?

Wanneer de Omron stappenteller Walking Style IV in 24 uur 10.000 stappen heeft geregistreerd verschijnt er op het display een symbool dat een juichende persoon voorstelt. Het dagelijks 10.000 stappen lopen draagt bij aan een enorme gezondheidsverbetering.


Actiemodus

De Omron stappenteller Walking Style IV heeft de mogelijkheid om een aparte sessie van bewegen op te slaan door de zogenaamde actiemodus te gebruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een strandwandeling waarbij uw wilt weten hoeveel stappen u tijdens deze wandeling heeft gezet. De gemeten stappen in deze aparte sessie staan los van de meetwaarden die over de gehele dag worden gemeten.


Aerobicpassen (energiek lopen)

Het maken van aerobicpassen betekent ook een andere manier van tellen, hierin biedt de Omron stapp

enteller Walking Style IV perfecte uitkomst. Het apparaat herkent een ander ritme en snelheid van lopen en telt deze stappen of passen apart. Aerobicpassen worden afzonderlijk geteld als u met meer dan 60 passen per minuut en meer dan 10 minuten aan een stuk loopt. Als u na een ononderbroken wandeling van meer dan 10 minuten een pauze neemt van minder dan 1 minuut, wordt deze beschouwd als onderdeel van een niet onderbroken wandeling.

Inhoud

RUN_Urban_Female-5_HiRes_RGB_Expires_Sep-2017.jpg

– Omron Walking Style IV stappenteller

– 3V-lithiumbatterij type CR2032

– Draagclip

– Draagkoord


– Meertalige gebruiksaan
wijzing (ook Nederlandstalig)

Omron HJ005 Stappenteller

Een minder geavanceerde stappenteller kan ook snel voldoen aan de wens van een wandelaar. Met de Omron HJ005 Stappenteller bent u hierbij aan het juiste adres of moet u beter het juiste adres nog bereiken door veel te wandelen. Deze stappenteller staat u bij met het meten van het aantal stappen dat u heeft gelegd.


Activitytracker op je sporthorloge?

Steeds meer mensen dragen een activitytracker die gedurende de hele dag meet hoeveel je beweegt. Uit onderzoek is gebleken dat gedurende de hele dag net wat meer bewegen, meer oplevert dan ’s avonds stevig sporten. Een activitytracker is een luxe stappenteller die meet hoeveel je ligt, zit, staat, loopt en zelfs meet hoe die je slaapt. De Nike Fuelband is een goed voorbeeld daarvan, net zoals de Polar Loop die je ook kunt gebruiken met een hartslagband zodat hij je trainingen ook meetelt. Er zijn ook een paar sporthorloges met een ingebouwde activitytracker. Dat is ideaal voor sporters, het geeft inzicht in hoeveel je werkelijk beweegt. Deze horloges zijn volwaardige sporthorloges die de hartslag meten, trainingen opslaan en gedurende de dag je activiteit registreren.


Mio Sports – activiteitstracker

De MIO Fuse is een stijlvolle armband die uw activiteiten meet. Hij heeft twee modi die elk een andere functie hebben. De eerste modus is de All-Day modus en meet de stappen, verbruikte calorieën, de afstand en de cadans. In de Workout modus meet hij de hartslag zonder borstband.

De MIO Fuse is te koppelen met de MIO Go-app voor de mobiele telefoon en kan zo de gemeten gegevens uitwisselen en een compleet nieuwe virtuele trainingservaring leveren voor in- en outdoor tranen. De Fuse kan gemakkelijk worden gekoppeld en u zo geniet u van een aangepaste, persoonlijke workout. De MIO past zich aan uw hartslag aan, zodat de virutele video-ervaring zich op gelijke snelheid en intensiteit afspeelt als uw eigen inspanning.

De Bluetooth Smart 4.0-technologie laat de Fuse verbinden met de fitness-app, waardoor u nog meer extra functies ervaart, zoals GPS, afstand, tempo en snelheid.

Functies

Type apparaat Sportarmband
Meting All-Day modus:
– Stappen
– Calorieën
– Afstand
– Cadans Workout modus:
– HartslagExtra metingen met app
Hartslagmeting ECG volgens pols (zonder borstband)
Geheugen 30-uurs. Gegevens kunnen worden opgeslagen tot 30 uur en gesynchroniseerd worden met app
Timer Touch-timer voor start-stop
App Bluetooth Smart 4.0
ANT+ verbinding
Streefdoelen voorstappen, afstand en meer instellen
Meting afstand, tempo, snelheid, GPS en meer
Extra Zachte siliconen stretchband
Hartslagzoneweergave met LED
Waterdicht tot 30 meter
Oplaadbare Lithium Polymeer accu m.b.v. magnetische USB-dongle
Polsomtrek 147-179 mm


Plus- en minpunten

+ Met de geïntegreerde hartslagmeter meet je je hartslag via de pols.
+ De activteitstracker beschikt over ANT+ zodat je er een hartslagsensor aan kunt koppelen.
+ Met de intervaltraining maak je je work-out nog intensiever.
+ Op het display zie je hoeveel stappen je vandaag gelopen hebt.
– De activiteitstracker heeft geen automatische slaapdetectie.


Tips en weetjes over de stappenteller

  1. Slecht 3 van de 10 mensen krijgen voldoende lichaamsbeweging, maar 8 van de 10 denken dat ze daadwerkelijk krijgen.
  2. 10.000 stappen staat gelijk aan ongeveer 7,5 kilometer.
  3. We lopen ongeveer gemiddeld 25% minder dan 30 jaar geleden.
  4. Het concept ‘10.000 stappen per dag’ stamt uit Japan, waar het al tientallen jaren is binnen gedrongen.
  5. De Chinese leider Deng Xiaping telde zijn dagelijkse aantal stappen ook altijd.
  6. Een stappenteller registreert niet alles. Niet de armbewegingen die je bij het onkruid wieden natuurlijk wél maakt, ook niet andere vormen van fysieke inspanning zoals zwemmen. Tijdens het fietsen kun je de stappenteller aan je schoen vastmaken, maar bij sommige apparaatjes gaat dit ten koste van de betrouwbaarheid.
  7. Sommige stappentellers hebben veel functies, zoals een calorieënteller of kilometerteller. Dat kan leuk zijn, maar als het je gaat om die 10.000-14.000 stappen, heb je een aan simpele/goedkope stappenteller genoeg. Vaar niet blind op de extra snufjes van je stappenteller; voor je calorieverbruik of de afgelegde afstand maakt het namelijk heel wat af of je een middag door de stad slentert of een marathon loopt. Uit onderzoek van TNO heeft uitgewezen dat de extra functies vaak niet altijd betrouwbaar zijn. Stappentellers zijn eigenlijk alleen geschikt voor dat waar ze hun naam aan danken: stappen tellen.
  8. Stappentellers zijn er in verschillende soorten en maten, van goedkoop tot duur. Duur is niet per definitie beter dan goedkoop. De betrouwbaarheid van stappentellers laat nogal te wensen over. Het beste kun je het apparaatje in de winkel testen. Loop 150 stappen en bekijk wat de stappenteller aangeeft. Kies de stappenteller met de kleinste afwijking. De meeste stappentellers zijn overigens wel ‘intern consistent’, zo heeft TNO ontdekt. Als ze een afwijking hebben, is deze altijd even groot.
  9. Sommige stappentellers hebben knoppen aan de buitenkant zitten die je gemakkelijk per ongeluk indrukt als er iets tegenaan komt (bijvoorbeeld een tas). Bij een stappenteller met een klepje over de knoppen heb je dat probleem niet.
  10. Uit de test van TNO kwamen de Kenz Lifecoder, New Lifestyles 2000 en de Yamax Digiwalker SW701 als beste uit de bus. Aangezien er wekelijks nieuwe modellen op de markt verschijnen en het TNO-onderzoek al enkele jaren oud is, wil dit niet zeggen dat dit ook echt de best verkrijgbare stappentellers zijn.

 

https://www.voordeeldrogisterij.nl/gezond-en-intiem/meten-wegen/stappentellers-en-sporthorloges

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *