Uw eigen deodorant maken? Dat doe je zo!

Het is waarschijnlijk de goedkoopste, meest natuurlijke en beste deo die ik ooit heb gehad: zelfgemaakte deo! In deze blog zal ik uitleggen hoe u uw eigen deo kunt maken

Regelmatig verschijnen er negatieve berichten over deodorant. Er wordt vaak gezegd dat het zou kunnen bijdragen aan borstkanker, vooral de ingrediënten aluminium en parabenen.

Nu is er wel een probleem bij veel natuurlijke deo’s, voor veel mensen zijn deze niet sterk genoeg. Maar gelukkig is er een heel simpel en goedkoop ingrediënt dat waarschijnlijk al in uw keukenkastje staat: zuiveringszout ofwel baking soda. Bij veel mensen werkt dat ingrediënt veel beter dan de gewone deodorant.

Met dit recept zelf deodorant maken, geeft een perfecte crème deo. U smeert een klein beetje onder uw oksels en u bent echt de hele dag fris!

De benodigdheden

–          2 eetlepels maiszetmeel, in poedervorm

–          2 eetlepels baking soda (zuiveringszout)

–          2 eetlepels kokosolie

–          Eventueel een paar druppeltjes etherische olie naar keuze

Sommige mensen gebruiken in plaats van maiszetmeel, babypoeder om zo meteen een eigen geur eraan te geven.

Etherische olie kan gebruikt worden voor de geur maar er zijn ook etherische oliën die helpen tegen het zweten. Salie en den zijn etherische oliën die helpen tegen zweten. U kunt ook lavendel nemen voor extra verzorging van de huid. En limoen kunt u bijvoorbeeld gebruiken voor een frisse en tropische geur.

In totaal moeten er 6 druppels etherische olie worden gebruikt voor dit recept. U kunt ook een combinatie maken van verschillende etherische oliën. Als u een geurloze deo wilt maken dan hoeft u geen etherische olie te gebruiken.

Zelf de deo maken

Het is makkelijk om de kokosolie die u gebruikt eerst even te verwarmen zodat het vloeibaar wordt. Als de kokosolie vloeibaar is kunnen de 2 eetlepels maiszetmeel, 2 eetlepels zuiveringszout en de etherische oliën erdoor. Als u het in huis heeft kunt u er ook nog een druppeltje vitamine E aan toevoegen, maar dit is niet noodzakelijk. De vitamine E is goed voor de houdbaarheid en het is ook verzorgend voor de huid.

Het mengsel van de kokosolie, maiszetmeel, zuiveringszout en etherische oliën kunt u dan heel makkelijk in een glazen potje gieten, bijvoorbeeld een leeg crème potje. Zet het potje dan een paar uurtjes in de koelkast. Als het een paar uurtjes in de koelkast heeft gestaan is het hard en kunt u het gebruiken.

Neem met een klein spateltje een beetje crème deo uit het potje en smeer het onder uw oksels. Laat het even drogen en intrekken en u bent helemaal klaar voor een frisse dag!

Heeft u een lege deostick?

Als u een lege deo stick heeft dan kunt u daar ook zelf deodorant in maken. Wel zijn hier iets andere ingrediënten voor nodig:

–          2 eetlepels baking soda (zuiveringszout)

–          2 eetlepels maiszetmeel, in poedervorm

–          1 eetlepel kokosolie

–          1 eetlepel cacaoboter

–          Eventueel een paar druppeltjes etherische olie naar keuze

De kokosolie kunt u gewoon weer gaan verwarmen, als het vloeibaar is kunnen de andere eetlepels en de etherische olie bij het mengsel.

Giet de massa in uw lege deo stick. Met de cacaoboter wordt de massa iets harder zodat het niet gaat smelten als het wat warmer wordt.

Hoe kan deze zelfgemaakte deodorant zo goed helpen?

Zowel de kokosolie als de baking soda hebben een sterk antibacteriële werking, ze doden bacteriën als de beste. En laten die bacteriën onder je oksels nou net verantwoordelijk zijn voor die nare zweetluchtjes!

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *