Verademende en verwarmende Balsem van de Hoop

Verademende en verwarmende Balsem van de Hoop is een van onze oudste producten, puur natuurlijk en no-nonsens. Hij zit vol etherische oliën met verwarmende eigenschappen. Daardoor is een prettig multifunctioneel wrijfmiddel bij stramme, vermoeide en koude spieren. In de winter is deze balsem erg fijn bij koude handen en voeten. Toegepast in een stoombadje is hij weldadig voor de luchtwegen om vrijer te ademen. Voor van alles te gebruiken dus!

Balsem van de Hoop is gemaakt op basis van wonderolie en diverse plantaardige wassen met daaraan toegevoegd menthol en de oliën van wintergroen, eucalyptus, kamfer, steranijs en lavendel.

Waar kun je deze balsem allemaal voor gebruiken?

  • als spierwrijfmiddel en voor soepele gewrichten
  • voor in een stoombadje ter verlichting van de luchtwegen
  • om vrijer te ademen (inwrijven op de rug en borst)
  • bij koude handen en voeten
  • om bij een staand beroep de voeten mee in te smeren na een werkdag
  • voor een verzachtende invloed op het hoofd (inwrijven op de slapen en nek)

Deze klassieke balsem is vernoemd naar ons voormalige pakhuis De Hoop aan de Botermarkt in Haarlem.

Hoe gebruik je Balsem van de Hoop?

Je kunt Balsem van de Hoop meerdere malen per dag inwrijven op je handen en/of voeten. Voor ’s nachts kun je er eventueel katoenen handschoentjes of sokken bij aandoen. Je kunt het inwrijven op je borst en/of rug of onder je neus om vrijer te ademen. Ook kun je het aan een stoombad toevoegen; een mespuntje balsem aan een bakje kokend water en stomen.

Er gelden wel wat waarschuwingen

Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor een van de bestanddelen. Uitsluitend voor uitwendig gebruik op een intacte huid. Niet gebruiken tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode. Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 6 jaar.

Van der Pigge mag in verband met de Europese Claimsverordening (EG) nr.1924/2006 geen volledige productinformatie geven over de toepassingen. Mocht je meer over dit product willen weten, neem dan contact met ons op via de mail: info@vanderpigge.nl.

Wil je graag weten wat de ingrediënten zijn?

Ricinus Communis Seed Oil, Rhus Succedanea Fruit Cera, Menthol, Gaultheria Procumbens Leaf Oil (wintergroenolie), Eucalyptus Globulus Leaf Oil (eucalyptusolie), Helianthus Annuus Seed Cera (zonnebloemwas), Camphor, Limonene**, Shorea Robusta Resin (salboom), Rhus Verniciflua Peel Cera (wonderoliewas), Illicium Verum Fruit Oil (steranijsolie), Lavandula Angustifolia Oil (lavendelolie), Ascorbyl Palmitate, Linalool**, Tocopherol, Eugenol**.
** Bestanddeel uit etherische oliën.

Het bericht Verademende en verwarmende Balsem van de Hoop verscheen eerst op Drogisterij AJ van der Pigge.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *