Vitamine 101 – Een mooie huid met Vitamine E?

19 jan. 2018 10:56:25

In de vorige blog heb we u geinformeerd over vitamine B en de voordelen daarvan. Maar wat is vitamine E en voor wat dient Vitamine E voor? Lees deze blog en kom te weten achter de voordelen van Vitamine E!

Wat is Vitamine E?

Vitamine E, ook een antioxidant die helpt om vrije radicalen te neutraliseren. Wordt vaak in verband gebracht met vitamines die goed zijn voor de huid. Toch gaat zijn werking ver boven de ondersteuning van de huid. Vitamine E helpt het lichaam met de bloedcirculatie door de zuurstof invoer te verhogen. Zo behoort ze ook bij de vitamines voor gezond haar. Het zal de effecten van een teveel aan vitamines K tegenwerken. Die zullen zorgen voor de vorming van bloedklonters. Bloedklonters worden bestreden door de bloedverdunnende werking van deze vitamine voor je haar. Grote hoeveelheden vitamines E kunnen er wel voor zorgen dat we een vitamine K tekort hebben. Gebruik daarom zeker niet meer dan 200% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Deze verhoging van de zuurstof helpt dan ook mee om nieuwe haren aan te maken. Het zal dus de haargroei stimuleren. Hier en daar beweert men ook dat vitamine E het immuunsysteem kan verbeteren bij de mensen.

Heb ik vitamine E nodig?

Heb je snel dode punten, of gewoon futloos haar? Dan kan je haar wel wat extra voedingsstoffen gebruiken. Symptomen van een tekort gaan gepaard met heel wat symptomen die vaak zullen duiden op andere problemen terwijl we wel degelijk met een tekort aan vitamine E te maken hebben.
Symptomen zijn bijvoorbeeld :

  • Zwakke spieren
  • Krampen in de benen
  • Traag genezen van wonden
  • Droog haar
  • Haaruitval
  • Impotentie
  • Miskraam
  • Vergrote prostaat
  • Verminderde bloedcirculatie

Vitamine E via supplementen of crème?

Je kan om genoeg vitamine E in te nemen overschakelen op een supplement of je kan voeding gebruiken waar vitamine E in zit. Omdat we in de vorige blog erover hebben gehad dat vittamines via supplementen innemen meer effectief was, zijn er een aantal voedingen die u kunt innemen voor een mooi optimale resultaat met de inname van Vitamine E.

Zoals bijvoorbeeld :

– Zaden
– Amandelen
– Hazelnoten
– Olie
– Spinazie
– Broccoli
– Bonen
– Sojabonen
– Bladgroenten
– Noten
– Avocado

De aanbevolen dagelijkse dosis van vitamine E is 400 IU per dag. Dat is een minimum dosis, omdat er toch rekening moet worden gehouden met het effect van vitamine E.

Teveel Vitamine E? Goed of slecht?

Teveel vitamine E vooral dan door supplementen kan bloedingen veroorzaken doordat vitamine E het bloed dunner maakt. Wanneer je een operatie moet ondergaan is het aan te raden om 1 tot 2 weken voor de operatie te stoppen met het gebruiken van vitamine E als supplement. Omwille van de zelfde bloedverdunnende eigenschappen. Deze vitamine voor je haar wordt niet altijd vermeld als vitamines die goed zijn voor je haar toch kunnen ze een cruciale rol spelen bij haaruitval indien je een tekort daarvan hebt. Haaruitval treedt op wanneer er bepaalde hoeveelheid haartjes gaat uitvallen. En een lagere hoeveelheid nieuwe haartjes gaat bijkomen. Bij mensen die geen last hebben van haaruitval is deze verhouding in balans. We verliezen elke dag duizenden haartjes. En er komen er elke dag duizenden nieuwe bij. Onvoldoende vitamine voor je haar kan deze verhouding uit balans brengen. Wanneer je wilt profiteren van de voordelen van vitamine E dan kan je een supplement gebruiken.

Welke Vitamine E producten?

Voor oraal gebruik:

Vitamine E is een antioxidant. Lucovitaal Vitamine E is een extra sterke samenstelling. Vitamine E is belangrijk voor de bescherming van cellen tegen schade.

De aanmaak van Q10 wordt door verschillende factoren bepaald. De Q10 in deze samenstelling is van Japanse origine en is natuurlijk gefermenteerd. De toegevoegde Vitamine E levert een bijdrage als antioxidant, ter bescherming van gezonde cellen en weefsels. Vitamine B12 activeert je natuurlijke energie in het lichaam.

De capsules bevatten een vitamine en mineralen complex met vitamine E, koper, selenium en jodium. Vitamine E is een antioxidant en helpt de cellen te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Jodium helpt bij de verzorging van de huid van binnenuit en bij het gezond houden van de huid.

De Lucovitaal Visolie Super Omega 3-6 Capsules zijn tabletten met omega 3 vetzuren EPA en DHA, deze hebben een positieve werking aan de normale werking van uw hart.

Deze Lucovitaal Omega Kids Pearls Tutti Frutti zijn ideaal om uw kindje de benodigde vitamines en mineralen te geven. Deze pearls bevatten mineralen, vitaminen, kruiden, planten en Vitamine E.

Meer Lucovitaal Supplementen?

Lucovitaal heef een zeer breed aanbod aan supplementen. Bekijk alle Lucovitaal vitamine supplementen hier!

Voor uitwendig gebruik:

De Vitamine E crème met Aloë Vera van Goldline beschermt de huid tegen schadelijke stoffen uit de omgeving, zoals luchtvervuiling, UV-straling en stress. Daarnaast bevordert de crème de doorbloeding, stimuleert de celstofwisseling en herstelt de huid.

Deze P-CL-E Fluide van Biodermal is een heerlijke crème, speciaal ontwikkeld voor de onrustige of geïrriteerde huid die wel wat extra stimulans en ondersteuning kan gebruiken. Een fluide is een crème met een lichte, niet vette textuur en is dus zeer geschikt voor dagelijks gebruik.

– Curanol Bloedvaten Zalf – 30 gram

De zalf van Curanol houdt de bloedvaten soepel en bevorderd de doorbloeding ter plaatse. De zalf is speciaal ontwikkeld voor uitwendige aambeien.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *