Waarom je elke dag zonnebrand zou moeten gebruiken

24 mrt. 2021 16:19:56

De meeste mensen gebruiken zonnebrand alleen in de zomer, want dan is het alleen nodig toch? Helaas niet, zonnebrand zou je het best elke dag op kunnen doen en ik ga je vertellen waarom, ook welke UV stralingen er zijn en wat je het best kunt gebruiken na een dag zonnen.

UVA straling

 Sun Zonnebrand, deze zonnebrand biedt bescherming tegen UVA en UVB straling bescherming tegen de zon en vroegtijdige huidveroudering. De ultraviolette stralen (UV-straling) van de zon zijn alle dagen van het jaar aanwezig, of de zon wel of niet schijnt, het regent of het sneeuwt, ze zijn er altijd. Deze stralen worden niet door glas tegengehouden en worden minder goed gefilterd door wolken. Deze straling dringt dieper door in je huid en kan je huid beschadigen.

UVB straling

Deze stralen zijn vooral in de lente en zomer aanwezig en zorgt ervoor dat we bruin worden. Maar door deze straling verbrand je ook als je geen bescherming gebruikt. Deze stralen dringen niet diep door in de huid.

Te veel blootstelling aan UV-straling kan je huid dus beschadigen, denk bijvoorbeeld aan pigmentvle

kjes, droogheid, verslapping

 van de huid en zelfs huidkanker. Er wordt ook vaak gezegd dat de beste anti-rimpel crème zonnebrand is. Zonnebrand voorkomt ook vroegtijdige rimpels.

Bescherming

Je kunt je het best beschermen door iedere ochtend je in te smeren met zonnebrand. Op je gezicht, hals, borst en handen. Ook als je de hele dag binnen bent, want UVA-straling laat zich niet tegenhouden door glas. Er is zonnebrand speciaal voor je gezicht, kijk bijvoorbeeld naar Garnier Ambre Solaire. Verder kun je bijvoorbeeld kijken naar Niveau

Aftersun

Een aftersun hoeft zeker niet elke dag gebruikt te worden. Het is wel fijn na een dag strand, wanneer je huid wel wat extra verzorging kan gebruiken, aangezien de huid dan flink droog aan kan voelen. De aftersun van L’Oreal geeft een intensieve hydratatie. De huid wordt verzorgd en gekalmeerd na het zonnen, ook behoud je je bruine teint langer. Wanneer je geen aftersun hebt en een goede vervanger zoekt kun je hartstikke goed een bodylotion gebruiken. 

Het is dan wel belangrijk dat je kiest voor een product waarin zowel antioxidanten als kalmerende en beschermende ingrediënten zitten. De Nivea Versterkende Bodylotion en de Cell Active Bodylotion zijn twee goede voorbeelden van bodylotions met goede antioxidanten. Een andere goede optie zou de Garnier Esdoornsap en Caster Olie bodymilk zijn. Deze bodymilk is voedend en beschermend, speciaal voor een ruwe en droge huid.

 

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *