Warme chocomelk met Chinese 5 kruiden

Brrr die koude wintermaanden wanneer het buiten lang donker is, vragen gewoon om warmte en gezelligheid binnenshuis. Wat is nou lekkerder dan een heerlijk warme chocomelk? Daar is toch bijna iedereen wel dol op? Om je extra te verwarmen kan je er ook wat Chinese 5 kruidenpoeder bijvoegen! Chinese 5 kruiden bestaan uit de kruiden steranijs, witte en zwarte peper, kruidnagel, venkel en kaneel. Daar krijg je toch meteen al zin in? Heerlijk verwarmende kruiden voor koude winterdagen. We hebben dit recept volledig plantaardig voor je gemaakt.

Ingredi├źnten 2 personen

  • 400-500 ml havermelk of kokosmelk
  • Sojaslagroom
  • Cacaopoeder
  • kokosbloesemsuiker 1 tot 2 theelepels per mok
  • Chinese 5 kruidenpoeder 2 theelepels (1/2 tot 1 theelepel per mok naar smaak)
  • Eventueel marshmallows

Verwarm de plantaardige melk in een steelpannetje met de Chinese 5 kruiden. Laat 2 minuten pruttelen. Klopt de sojaslagroom op met een mixer. Doe een theelepel cacaopoeder en een theelepel of 2 kokosbloesemsuiker in een mok. Giet voorzichtig beetje bij beetje al roerende de melk erbij totdat alles is opgelost. Drapeer nu de sojaslagroom op de melk met de eventuele marshmallows. Et voila! Je verwarmende en opbeurende drankje is klaar. Genieten maar!

Paddenstoelen

Leuke extra tip EN goed voor je mentale en fysieke gezondheid: voeg wat paddenstoelenpoeder toe aan je chocomelk. In de winkel verkopen we onder andere van King of herbs goed oplosbare paddenstoelen van Chaga onder andere en we hebben ook een hele mooie blend in ons assortiment van Terranova met meerdere paddenstoelen in een. Terranova levert hoogwaardige supplementen.

Het bericht Warme chocomelk met Chinese 5 kruiden verscheen eerst op Drogisterij AJ van der Pigge.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *