We gaan weer wandelen!

We gaan weer wandelen! Van der Pigge en Het Veerkwartier slaan wederom de handen ineen voor een botanisch en spiritueel wandelprogramma.

De wandelingen van de Pigge Health Academy (ook wel PHA) werden vorig jaar enthousiast ontvangen en dit jaar kregen we dan ook een aantal keer de vraag of we weer zouden gaan. Gelukkig maar, want ook wij vonden het erg leuk om de wandelingen te organiseren. Ja dus, we gaan weer wandelen! 

Dit jaar bieden we vanuit de PHA niet één, maar drie soorten wandelingen aan. Met drie verschillende begeleiders en (daardoor) drie verschillende invalshoeken. Voor ieder wat wils. 

Botanische wandelingen met boswachter Merlijn 

Houd je van wandelen en van planten? Dan is dit de wandeling voor jou! Reserveer hier jouw plek!  

De wandeling waar het allemaal mee begon. Merlijn werkt bij ons op de administratie maar is ook opgeleid boswachter. Hij zal je in stevige wandelpas interessante planten in de omgeving van Het Veerkwartier (Veerplas, Schoteroog) laten zien. Hij kan je meer vertellen over welke planten er staan, wat er bijzonder aan is en waarom ze daar groeien. 

De wandelafstand is ongeveer 5 kilometer en we raden je aan om stevig schoeisel te dragen.  

Wanneer: Vrijdag 22 april, vrijdag 13 mei, vrijdag 3 juni, vrijdag 8 juli, vrijdag 12 augustus, vrijdag 16 september. Start om 12.00 uur op de parkeerplaats bij Het Veerkwartier. De wandeling duurt 1,5 tot 2 uur. 

Kidsproof: jij kent je kind het beste. Als jij denkt dat je kind de wandelafstand aankan en het thema leuk vindt, is je kind van harte welkom. Uiteraard alleen onder begeleiding van een volwassene. 

Natuurgeneeskundige kruidenwandelingen met natuurgeneeskundige Roseline 

Wil je meer weten over de natuurgeneeskundige krachten van planten? Dan is deze wandeling je op het lijf geschreven! Koop gelijk jouw kaartje! 

Roseline werkt al 17 jaar bij ons, voor velen is zij een bekend gezicht in de winkel. En wat weet ze veel van kruiden! Roseline zal je alles vertellen over de traditionele natuurgeneeskundige achtergrond van de begroeiing rond Het Veerkwartier. Ook spirituele eigenschappen en folklore zal Roseline hier en daar belichten.  

Globaal lopen we ongeveer 3 kilometer. Bij deze wandeling staat de wandelafstand niet vast; we staan stil bij interessante planten waar iets over verteld kan worden. Tijdens deze wandeling is er ruimte om vragen te stellen over kruiden, natuurgeneeskunde en gezondheid.  

Wanneer: vrijdag 27 mei, vrijdag 22 juli, vrijdag 9 september. Start om 12.00 uur op de parkeerplaats bij Het Veerkwartier. De wandeling duurt 1,5 tot 2 uur. 

Niet kidsproof: deze wandeling is niet geschikt voor kinderen. Tieners vanaf een jaar of 15 die geïnteresseerd zijn in kruiden zijn van harte welkom. 

Labyrintloop wandeling met Astrid 

Wil je een paar uur met intentie aan jezelf besteden, in een natuurlijke omgeving? Meld je dan aan voor deze wandeling! 

Astrid is onze directeur en vanuit haar hoedanigheid als vitaliteitscoach en docent familie opstellingen zal ze deze wandeling begeleiden. Deze wandeling draait dan ook om jou, de deelnemer. De wandeling bestaat uit twee delen. We beginnen met een wandeling om mindful te worden, in het hier-en-nu zijn: Wat neem je waar? Hoe gaat je ademhaling? Je hartslag? Wat ruik je, wat zie je, wat voel je? Kun je dat benoemen? En wat doet dat met je? 

Daarna loop je met een bepaalde intentie het klassieke labyrint op het eiland van Het Veer. Een labyrint is niet hetzelfde als een doolhof. Een labyrint heeft namelijk maar één route: de weg naar binnen. Eenmaal binnen dien je je 180 graden om te draaien om je weg naar buiten te vervolgen. Daarom kan het lopen van een labyrint een meditatieve uitwerking hebben, je hoeft je geen zorgen te maken over de route, die staat immers vast. 

De wandelafstand is rond 5 kilometer, op rustig tempo. We staan stil wanneer nodig. Inclusief het labyrintlopen duurt deze wandeling zo’n drie uur.  

 Wanneer: woensdag 18 mei 13.00 uur, woensdag 15 juni 13.00 uur, woensdag 3 augustus 10.00 uur, zaterdag 20 augustus 10.00 uur, zaterdag 24 september 10.00 uur. Start op de parkeerplaats bij Het Veerkwartier.  

Kidsproof: jij kent je kind het beste. Als jij denkt dat je kind de wandelafstand aankan en het thema leuk vindt, is je kind van harte welkom. Uiteraard alleen onder begeleiding van een volwassene.  

Wat je verder moet weten 

Een wandeling kost €15, inclusief een kop koffie of thee bij Het Veerkwartier en een leuke goodie van ons. Kinderen tot 12 jaar €5,-. 

De groepsgrootte is maximaal 15. Wandelingen gaan door vanaf 5 volwassen deelnemers. 

Locatie: alle wandelingen starten op de parkeerplaats bij Het Veerkwartier: A. Hofmanweg 62, 2031 BL Haarlem – dichtbij IKEA. Parkeren is gratis. Station Haarlem-Spaarnwoude is op 10 minuten loopafstand. Centrum Haarlem op 10 minuten fietsen.  

Wij hebben er zin in! Wandel je mee?

Het bericht We gaan weer wandelen! verscheen eerst op Drogisterij AJ van der Pigge.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *