Wortelontbijt by Rens Kroes

Gezond en gevarieerd ontbijten is soms een hele opgave! Je blijft al snel in de standaard havermoutpap met plantaardige melk hangen, lekker makkelijk en gezond denk ik dan vaak. Maar voor je darmflora is het belangrijk om veel te variëren qua ontbijt! Daarom delen we graag dit wortelontbijt van Rens Kroes. Heerlijk met allerlei kruiden en wortel. Daar denk je niet snel aan bij het ontbijt. Kruiden bevatten veel heilzame inhoudsstoffen die bijdragen aan je gezondheid. Zo heeft kaneel een gunstig effect op je suikerspiegel. Mooi meegenomen zo aan het begin van de dag!

Met dit ontbijtje krijg je een flinke shot bètacaroteen binnen. De werkzame stof in wortelen is goed voor je huid en je ogen. Klinkt wortel in de ochtend een beetje vreemd? Just try it! Juist door de wortel wordt dit ontbijt heerlijk zoet.

Bereidingstijd 20 min

Portie

1 – 2

Houdbaarheid
Direct opeten. Maar je kan het ook in een luchtdicht bakje bewaren, als je het daarna weer opwarmt wel weer wat “melk” toevoegen.

Benodigdheden
pannetje

Ingrediënten

2 middelgrote wortels (ca. 200 g)
400 ml plantaardige melk zoals havermelk
4 – 5 el havermout
Snufje zeezout
1/2 tl kaneelpoeder
1/2 tl vanillepoeder, ongezoet
1/4 tl gemberpoeder
1 el notenpasta

Optioneel:
1 el gebroken lijnzaad
1/2 el chia zaad
2 handjes gojibessen
2 handjes moerbeien

Bereiding

Rasp de wortels. Breng 400 ml “melk” in een pannetje op middelhoog vuur aan de kook en voeg al roerend de havermout toe. Draai het vuur laag en laat ongeveer 10 min. zachtjes koken. Voeg dan de wortelrasp samen met de zeezout en kruide toe en kook mee tot de wortel zacht wordt. Roer regelmatig door om aanbranden te voorkomen en voeg extra melk toe als de pap te dik wordt. Roer dan even goed door en verdeel het wortelontbijtje over twee schaaltjes. Bestrooi met de achtergehouden gojibessen en moerbeien en schep er een grote lepel notenpasta bij.

recept van Rens Kroes

 

Het bericht Wortelontbijt by Rens Kroes verscheen eerst op Drogisterij AJ van der Pigge.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *