Zelf je wimpers en wenkbrauwen verven

Het verven van je wimpers en wenkbrauwen. Niet iedereen heeft het nodig.Want je hebt natuurlijk altijd de dames met jaloersmakende donkere en lange wimpers of mooie gekleurde wenkbrauwen. Als jij, net als ik, niet zo’n geluksvogel bent dan kun je, je wenkbrauwen en wimpers natuurlijk laten verven bij een schoonheidsspecialiste. Maar je kunt je wenkbrauwen en wimpers ook erg makkelijk zelf van een mooie donkere kleur voorzien! Je wimpers en wenkbrauwen verven. Wil je meer weten over het verven van wimpers lees dan verder op deze blog!

Allereerst is het heel erg belangrijk dat je over de juiste verf beschikt. Zo kun je je natuurlijk afvragen waarom je jouw wimpers en wenkbrauwen niet gewoon kunt verven met een pakje haarverf. Dit kan in principe wel, maar het is zeker niet aan te raden! De huid rond je wenkbrauwen en ogen is namelijk erg gevoelig. Dit terwijl normale haarverf juist vaak ontzettend agressief is. De verf kan dus super snel gaan irriteren op je gezicht, en een rode uitslag op het gezicht wil ook niemand! Maar een van de belangrijkste dingen is misschien wel dat je haar op je gezicht vaak gevoeliger is dan dat op je hoofd. Dit betekent dat je met haarverf je de wenkbrauwen en wimperhaartjes zodanig tot de wortel kan beschadigen dat ze uit kunnen vallen! En dat betekent ‘dag dag’ wenkbrauwen en wimpers. Dat risico wil je natuurlijk niet lopen!

Gelukkig is er daarom voor de dames die mooi gekleurde wenkbrauwen willen speciale wenkbrauw -en wimperverf ontwikkeld!  Wenkbrauw -en wimperverf is er in verschillende soorten. Zo heb je verschillende kleuren zoals zwart, bruin lichtbruin en rood. Het is aan te raden om te beginnen met een kleur dit het dichtste bij je eigen haarkleur ligt. Vind je het niet donker genoeg? Dan kun je het altijd nog een keertje verven of een kleur donkerder kopen. Maar let goed op, want er is niets zo vervelend als met pikzwarte wenkbrauwen rondlopen als je eigenlijk voor donker blond ging.

Lichtblond: Ben je lichtblond tot witblond? Kies dan voor de kleur lichtbruin. Begin bijvoorbeeld met een halve minuut intrekken van de verf. Als je dit niet donker genoeg vind dan kan je altijd je wenkbrauwen en wimpers nogmaals verven.

Donker blond/ Licht bruin: Voor de dames met donkerblond tot lichtbruin geldt eigenlijk hetzelfde. Kies de eerste keer verven voor de kleur lichtbruin. Mocht je na één keer verven nog niet tevreden zijn met het resultaat dan kan je het direct hierna nog een keer verven of de intrektijd verlengen.

Donker bruin: Mocht je een échte brunette zijn kies dan voor donkerbruine verf. Weet jij zeker dat je écht écht donkere wenkbrauwen wilt hebben dan kun je eventueel ook voor de zwarte verf kiezen. Let dan wel goed op de intrektijd! Er zit wel echt een verschil tussen ‘zwart’ en ‘ZWART’.

Zwart: Als je zwart haar hebt dan is de kans groot dat je prachtig gekleurde wimpers en wenkbrauwen hebt. Let op dat je de wenkbrauwen eigenlijk niet ‘lichter’ kunt verven. Het is dus af te raden om je wenkbrauwen te bleken. Mocht je je wenkbrauwen toch donkerder willen hebben kies dan voor de zwarte wenkbrauw -en wimper verf en laat deze wat langer intrekken.

Rood: Wil jij als echte redhead ook mooie donkerrode wenkbrauwen? Kies dan voor een rode wenkbrauw -en wimperverf. Mocht jij je wenkbrauwen graag alleen willen accentueren in plaats van rood verven, kies dan voor licht bruine verf.

Naast de juiste wenkbrauw -en wimperverf heb je nog een aantal andere dingen nodig, namelijk:

 •     Een goed verf kwastje. ( Dit zit vaak bij de verfsetje maar ik gebruik graag een klein make-up kwastje.)
 •     Wattenstaafjes
 •     Wattenschijfjes
 •     Bakje lauw water
 •     Make-up remover
 •     Vaseline

Als dit de eerste keer is dat je met wenkbrauw en wimperverf gaat verven is het belangrijk dat je 24 uur van te voren een allergietest doet. Dit doe je door een klein beetje verf in de holte van je ellenboog of achter je oor te smeren. Als je na 24u nergens last van hebt dan ben je ‘good to go’.

Je wimpers en wenkbrauwen verven. Hoe werkt dit eigenlijk?

 1. Zorg er voor dat je wenkbrauwen en wimpers helemaal schoon en make-uploos zijn!
 2. Breng de vaseline rustig rondom je wenkbrauwen aan. Zorg er ook voor dat je de huid onder je onderste wimperrand voorzichtig insmeert. Pas op! Raak je wimpers en wenkbrauwhaartjes niet aan!
 3. Bereid je wenkbrauwverf zoals aangegeven op de verpakking. Let er hierbij op dat je geen schaaltje van ijzer gebruikt, dit heeft effect op de verf.
 4. Breng de verf aan met een kwastje. Probeer de verf zo dicht mogelijk op de huid aan te brengen zonder deze daadwerkelijk aan te raken. Pas op je ogen!
 5. Laat de verf eventjes intrekken, doe dit in eerste instantie iets minder lang dan aangegeven. Want te lichte wenkbrauwen kunnen altijd donkerder, maar andersom is dit niet zo makkelijk!
 6. Verwijder de verf met een vochtig wattenschijfje. Verwijder hierna de resten met make-up remover.
 7. Vergeet na het verven je kwastje niet te reinigen met water.

Ben jij op zoek naar fijne wenkbrauw verf? Voordeeldrogisterij biedt deze tegen een lage prijs aan.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *